Per Spook

Per Spook er oslogutten som ble motekonge. Knut Faldbakken forteller hans utrolige livshistorie. Les mer
Vår pris
394,-
Spar
56,-

Veil. pris: 450,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 394,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 450,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Per Spook er en fengslende fortelling om gutten som ble verdenskjent kunstner gjennom sin store interesse for klær og moter. Per Spook startet sin karriere i systuen til motehuset Dior. Der festet han tøy med knappenåler i to år før han i 1977, som første og eneste nordmann, startet sitt eget motehus i Paris. Gjennombruddet kom raskt. I 1979 vant han den gjeve prisen for sesongens beste kolleksjon, Golden Timble.

Spook-genseren
Man blir som kjent ikke profet i eget land. Spooks navn var lenge solid plassert i utlandet, men lite kjent her hjemme. I 1981 kom vendepunktet: Per Spook utviklet Spook-genseren for Rauma Ullvarefabrikk. I løpet av kort tid var genseren å se på alle, fra turgåere og kafégjengere til babyer i vogn. Hans navn var med ett på alles lepper. I dag er Per Spook godt kjent som kunstner, både nasjonalt og internasjonalt. Ikke bare for mote og strikkegensere, men også som maler, fotograf og glassdesigner.

En motekonges liv
Innledningsvis tar vi del i Faldbakkens og Spooks første møte. Kjemien mellom de to smitter leseren, og gjør boka til engasjerende lesning. Vi blir kjent med motekongens liv, gjennom opp- og nedturer. Vi møter en mann som hedrer våre verdier og det unike ved det norske, og som er opptatt av det å skape noe med hendene. Boka er illustrert av Spook selv, og hans fotografier, tegninger og kreasjoner er med på å karakterisere ham som person.

Det sies at alle som har møtt Per Spook blir berørt, fordi han er et eksempel på mulighetene som finnes i vår egen verden. Denne inspirasjonen smitter også over på leseren av Faldbakkens bok.

Knut Faldbakken
Per Spook

Forlag: Pantagruel
Innb. 24,5 x 27,5 cm. Ca. 250 sider

Oktober -03

Fakta