Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hermeneutisk lesebok

Dette er en lesebok om det å lese.

Hermeneutikk er den gamle læren om kunsten å lese og forstå tekster. I nyere tid har ordet også blitt en betegnelse på en filosofisk posisjon. Begge disse sidene er med i denne boken, og gjør den aktuell i enhver diskusjon om tekst, handling og kultur. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Dette er en lesebok om det å lese.

Hermeneutikk er den gamle læren om kunsten å lese og forstå tekster. I nyere tid har ordet også blitt en betegnelse på en filosofisk posisjon. Begge disse sidene er med i denne boken, og gjør den aktuell i enhver diskusjon om tekst, handling og kultur.

Her finnes de viktigste forfatterskap fra tre århundrers hermeneutikk samlet for første gang på norsk. Utvalget spenner fra klassisk teksthermeneutikk til samfunnsvitenskapelig hermeneutikk, fra eksistenshermeneutikk til dekonstruksjon.

Leseren kan se hvordan Heidegger utvikler den hermeneutiske sirkel og hvordan Gadamer ser våre fordommer som produktive. Men boken viser også ukjente sider ved kjente forfatterskap, og har bidrag som kaster et skråblikk over det hermeneutiske landskap.
Utvalget introduseres i et grundig forord ved redaktørene.

*Walter Benjamin *Rudolf Bultmann *Johann Chladenius *Paul de Man *Wilhelm Dilthey *Sigmund Freud *Hans-Georg Gadamer *Clifford Geertz *Jürgen Habermas *Johann G. Herder *Martin Heidegger *Friedrich Nietzsche *Paul Ricoeur *Friedrich Schlegel *Friedrich Schleiermacher *Peter Szondi *Charles Taylor

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
389
ISBN
9788230401774
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Hermeneutisk lesebok
Format
21 x 14 cm
Serie
Hermeneutikk - innføring og lesebok

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hermeneutisk lesebok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv