Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Narratologi

en innføring i anvendt fortelleteori

Boka tar utgangspunkt i episke teksters lagdeling (fortelling, historie, narrasjon) og drøfter muligheten av et fjerde nivå - kontekstnivået.

Dette perspektivet holdes gjennom hele boka. Hovedtemaer er: forskningstradisjon, fortelling og historie, kronologi og hurtighet, frekvens, fokalisering, narrativ underordning og leserens rolle. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Boka tar utgangspunkt i episke teksters lagdeling (fortelling, historie, narrasjon) og drøfter muligheten av et fjerde nivå - kontekstnivået.

Dette perspektivet holdes gjennom hele boka. Hovedtemaer er: forskningstradisjon, fortelling og historie, kronologi og hurtighet, frekvens, fokalisering, narrativ underordning og leserens rolle. Dette er en innføringsbok for studenter i nordisk og allmenn litteraturvitenskap.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
143
ISBN
9788245602517
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1999
Format
21 x 15 cm
Serie
LNUs skriftserie 121

Kunders vurdering

t
tonemor – 31.08.2009

– Narrotologi kan være utrolig spennende men også vanskelig har jeg erfart etter ett år med litteraturteori, men da er det jo utrolig greit å ha slike lærebøker liggende til hjelp! Petter Aaslestad har skrevet en grundig og informativ bok som forklarer begreper og faguttrykk og viser med forståelige eksempler. Disse er ofte tatt fra norske verk, og de føles mer relevante og gjenkjennelige enn eksempler og forklaringer jeg har vært borti tidligere i andre lærebøker. Kapitlene er ryddige og oversiktlige, og den er skrevet på en måte som gjør at man får lyst til å lese og lære. Dette er absolutt ikke tørr teori og kjedelig oppgulp, men teori presentert gjennom et lettlest og engasjerende språk. Narratologi. En innføring i anvendt fortelleteori kan trygt anbefales videre til studenter eller andre som har interesse av å lære om narratologisk analyse. Dette er en bok jeg selv kommer til å bruke mye og ofte fremover i løpet av studieårene mine.

S
Studine – 30.06.2007

– Dette er en grundig og god innføringsbok om narratologi, beskrivelsen av de episke tekstenes ulike nivåer og forholdet mellom disse nivåene. Utgangspunktet er Gérard Génettes arbeider, og Aaslestad legger fram teorien for et norsk publikum, med norske begreper og ikke minst med eksempler fra kjente norske litterære verker, eksempler som nok er lettere tilgjengelig enn de som Génette selv benyttet seg av (som i stor grad var hentet fra Prousts "På sporet av den tapte tid"). Denne boken konsentrerer seg om narratologisk analyse, noe som skiller den fra mange andre innføringsbøker i litterær analyse ment for det samme publikumet, altså litteraturstudenter på lavere grads nivå, men den er likevel den absolutt beste som har stått på noen av mine pensumlister.

T
Torgeir Aanes – 23.08.2005

– Fortelleteori, eller narratologi, er et emne som burde interessere alle med en forkjærlighet for litteratur. Petter Aaslestads "Narratologi - en innføring i anvendt fortelleteori" er en av de mest respekterte norske innføringsbøkene som tar for seg dette fagområdet, og med god grunn. Aaslestad benytter seg flittig av eksempler fra litteraturhistorien, og skriver ryddig og flytende om de viktigste temaene innen narratologi/litterær analyse, uten å rote seg bort i de forskjellige "skolenes" ulike syn på analysespørsmålet.
Denne innføringsboka er solid uten å være tung, og anbefales til alle som skal studere litterær analyse, og andre med en interesse for litteratur generelt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Narratologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv