Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bevegelsen

det andre stedet

«Først og fremst er Lindqvist en ekstremt vittig stilist. Jeg lo langt oftere enn jeg grøsset (...) Her er noen fantastiske bilder og scener.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

En magisk selvbiografi som vakler mellom fiksjon og fakta. Full av referanser til John Ajvide Lindqvists tidligere bøker, og også til hans egen oppvekst.

I september 1985 flytter John Ajvide Lindqvist inn i et mørkt og trangt lite hus på Luntmakergatan i Stockholm, vegg i vegg med Brunkebergstunneln. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
En magisk selvbiografi som vakler mellom fiksjon og fakta. Full av referanser til John Ajvide Lindqvists tidligere bøker, og også til hans egen oppvekst.

I september 1985 flytter John Ajvide Lindqvist inn i et mørkt og trangt lite hus på Luntmakergatan i Stockholm, vegg i vegg med Brunkebergstunneln. Han skal skape seg en karriere som tryllekunstner. Noen uker senere blir han tatt for butikktjuveri på Åhléns og må tilbringe en natt i spjelet. I løpet av den natta inntreffer en underlig bevegelse, og når han kommer hjem dagen etter har noe skjedd. Fugler faller fra himmelen og naboene oppfører seg underlig.

John Ajvide selv hevder at han har hatt to opplevelser som har fått ham til å bli forfatter av skrekkromaner. Den ene ble bearbeidet til debutromanen La den rette komme inn, den andre er hovedfokus i Bevegelsen. Det handler om et nærvær, et slags trykk, som fins i det offentlige badet bare et steinkast unna huset der han bor, rett ved Brunkebergstunneln. I dusjrommet der blir John vár noe som kan hjelpe oss over til den andre siden, til der drømmer blir sanne. Alt det koster er litt blod. Og snart er han dratt inn i en strøm av magi, vold og bestialitet som skal munne ut i Palme-drapet.

Bevegelsen: det andre stedet er en prequel til Lindqvists forrige bok Himmelstrand. Det er en fortelling om Sverige, og om vår streben etter sannhet og tilhørighet og om hvilken pris vi er villige til å betale for dette. Det er også historien om Stockholm midt på åttitallet, om trylling og sosialdemokrati. Det er den andre delen i Stedstrilogien, som kommer til å avsluttes med X det siste stedet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
334
ISBN
9788202497903
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Rörelsen
Format
21 x 14 cm
Serie
Stedstrilogien 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Først og fremst er Lindqvist en ekstremt vittig stilist. Jeg lo langt oftere enn jeg grøsset (...) Her er noen fantastiske bilder og scener.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"(...)her er det bare å glede seg rått til avsluttende bind i denne trilogien."

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"En ny bok av John Ajvide Lindqvist er både skrekkroman og selvbiografi. Så vanvittig at det fungerer! Og Arbetarbladets kulturredaktør tvinges til å be om forlatelse for fjorårets gretne anmeldelse."

Bodil Juggas, Arbetarbladet

"Han er suveren til å mane frem stemninger og atmosfære, til å utferdige personer som er gamle kjente, selv om jeg aldri har truffet på noen som likner dem. I hans bøker kan jeg kjenne hvordan luften smakte på 80- og 90-tallet, det er da og ikke nå som er hans spesialitet."

Håkan Lindgren, Svenska dagbladet

"I Bevegelsen utvider John Ajvide Lindqvist sin fortellekunst og tar forfatterskapet til nye høyder."

Jonas Thente, Dagens nyheter

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bevegelsen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv