Her hos de levende

roman

Levi Henriksens nye roman er vakker, vond og veldig bra ... Levi Henriksen tegner vakre bilder med språket sitt. Det er poesi, det er rocketekster, det er stor språkkunst.

, BOK365 Terningkast 5
Huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender, er solgt og skal rives. Hermann, som i alle år arbeidet i skogen, han som hoppet lengst av alle på ski. Les mer
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Bestill før 19.12. - få levert til jul

Om boka

Huset som Hermann Henriksen bygde med sine egne hender, er solgt og skal rives. Hermann, som i alle år arbeidet i skogen, han som hoppet lengst av alle på ski. Og som da han var unggutt, la planer om å drepe stefaren sin. Hvem var han egentlig? 

Hermanns sønn har kommet til et vippepunkt i livet. Han har brutt kontakten med sine nærmeste og har tatt seg inn i det gamle og forlatte huset som faren bygde. Om farens oppvekst og dunkle fortid vet han lite. Med to gamle landskapsmalerier og en etterlatt 7de sans forsøker han å lime sammen brokkene av farens liv. Og redde stumpene av sitt eget. 

I Her hos de levende fletter Levi Henriksen sin egen fars historie inn i en roman om lånte hoppski, stjålne fiskestenger og varme hender, om å gå seg vill og finne hjem. 

 

Fakta

Anmeldelser

Levi Henriksens nye roman er vakker, vond og veldig bra ... Levi Henriksen tegner vakre bilder med språket sitt. Det er poesi, det er rocketekster, det er stor språkkunst.

, BOK365 Terningkast 5

Velskrevet, tankevekkende og underholdende om å finne seg selv i det som var.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Levi Henriksen er en suveren forteller.

, Aftenposten

Her hos de levende har en språkføring som glitrer. Henriksen skriver enkelt, men ­melodisk, det minner om Per Petterson. (...) Her hos de levende er en stor roman fordi den har funnet en tilnærmet optimal form for å stille­ de selvgranskende spørsmålene om hva som er godt i oss, og hva som er vondt. Hvor det lyse kommer fra og hvor mye mørke et menneske kan tåle før det selv er utslukket. Levi Henriksen har levert en meget sterk søknad til betegnelsen «høstens roman».

, Vårt Land

Det er noe så renskåret og ikonisk over premissene i Levi Henriksens Her hos de levende.

, Dagens Næringsliv

Det er vondt å lese. Og godt.

, Hamar Arbeiderblad

Levi Henriksen er på sitt beste i dette varme farsportrettet.

, Dagbladet

Her hos de levende har en språkføring som glitrer. Henriksen skriver enkelt, men ­melodisk, det minner om Per Petterson.

, Vårt Land