Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden som var min

Sekstitallet

«Varmt og velopplagt.»

Guri Hjeltnes, VG

Hyllet og krtikerrost! Ketil Bjørnstads personlige erindringer om et tiår som forandret verden.

Det store sekstitallet og den lille familien. I «Verden som var min. Sekstitallet» forteller Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hyllet og krtikerrost! Ketil Bjørnstads personlige erindringer om et tiår som forandret verden.

Det store sekstitallet og den lille familien. I «Verden som var min. Sekstitallet» forteller Ketil Bjørnstad sin egen historie opp mot den tiden han levde i. Det er en storstilt og varm fortelling om et tiår som forandret verden, 1960-1969, som starter med frykten for atombomben og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham.

Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ennå er det mye unge Ketil ikke skjønner. Han er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Han liker tapere bedre enn vinnere, og han er skeptisk til autoriteter. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter.

Medlemsvurdering:
Opplever at forfatteren er ærlig, kanskje litt ydmyk? Setter stor pris på at store begivenheter i Norge og verden flettes inn i fortellingen og reflekteres rundt. Forfatterens politiske ståsted påvirker nok dette og derfor vil jeg kalle det en svak 5`er. Men det er både lærerikt og underholdende så en 4`er holder ikke.

sissel leni sundal nærø

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242162731
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Serie
Verden som var min 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Varmt og velopplagt.»

Guri Hjeltnes, VG

«Storstilt og dristig.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Kunders vurdering

K
Kristin S – 12.07.2020

– Forfatteren har åpenbart truffet og kjent mange av de viktigste personlighetene i norsk kulturliv, og deler av boken var veldig interessant.

a
aet – 20.06.2017

– Først og fremst svært godt språk, som er en fryd å lese. Så er det også en kjempeide å lage en bokserie for hvert tiår, selv om det tidvis blir litt oppramsende og lite refleksjon på begivenheter utenfor de personlige.

G
Gry H.-O. – 04.04.2017

– Varm, god bok. Gleder meg til fortsettelsene!!

s
sissel leni sundal nærø – 03.04.2017

– Opplever at forfatteren er ærlig, kanskje litt ydmyk? Setter stor pris på at store begivenheter i Norge og verden flettes inn i fortellingen og reflekteres rundt. Forfatterens politiske ståsted påvirker nok dette og derfor vil jeg kalle det en svak 5`er. Men det er både lærerikt og underholdende så en 4`er holder ikke.

I
Inger Johanne Moan – 27.03.2017

– Velskrevet og fin balanse mellom historisk tilbakeblikk og hans egen opplevelse av egen oppvekst!

E
Edel Bøe – 15.03.2017

– Strålende bok, godt skrevet, fint og nennsomt krydret med humor og personlige inntrykk! Vi som husker sekstitallet får nyttig oppfriskning av små og store hendelser i denne viktige tiden - ute og hjemme!

L
Lars a Nielsen – 19.01.2017

– Ok

M
Marit – 11.12.2016

– ... det er det denne boka er. Som gode minner med gode venner. Et behagelig les! Søttitallet neste!

B
Bjørn Simensen – 31.10.2016

– Blod på snø

s
svein erich brodal – 12.09.2016

– verden som var min seksti tallet

T
Toril Sehested Zakariassen – 30.05.2016

– En bok jeg har stor glede av å lese! Kjetil Bjørnstad er 7 år yngre enn meg, men vi har opplevd det samme samfundsmessig, og delvis samme oppvekst. Måten han skriver på og alt han får med er veldig bra. Er straks ferdig med boka og gleder meg til neste.

B
Bengt Andresen – 29.04.2016

– Nok en knallgod og velskrevet bok fra Bjørnstad. Jeg har lest alle hans bøker, og jeg ble ikke skuffet denne gangen heller.

N
Nuri Hoffmann – 13.01.2016

– For meg som hadde min barndom på 60- tallet var det utrolig herlig å gjenoppleve historien fra dette ti-året. Boka er elegant skrevet med veksling mellom Bjørnstads personlige historie og hendelser som skjedde på 60-tallet. Et meget kunnskapsrikt, velskrevet og spenstig prosjekt. 800 sider pur glede. Klarer nesten ikke vente til neste bok kommer. Anbefales på det varmeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv