Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden som var min

Bind 3 : Åttitallet

«Ketil Bjørnstad fortsetter å skrive sitt liv i et tempo og omfang som ville imponert Hans Jæger. ... underholdningsverdien er stor og tidsbildet er skarpt tegnet opp av en mann som sto midt i sin tid.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Tredje bind i Ketil Bjørnstads selvbiografiske krønike om vår nære fortid handler om jappetidas tiår og opprørsidealene som forsvant. Ulykker, attentater og hendelser i forfatterens eget liv, gir ham personlige problemer, både i forhold til sin egen kropp, sitt kunstneriske arbeid og til menneskene rundt ham. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tredje bind i Ketil Bjørnstads selvbiografiske krønike om vår nære fortid handler om jappetidas tiår og opprørsidealene som forsvant. Ulykker, attentater og hendelser i forfatterens eget liv, gir ham personlige problemer, både i forhold til sin egen kropp, sitt kunstneriske arbeid og til menneskene rundt ham.

Den kalde krigen blusser opp igjen, og mareritt-høsten 1983 står verden nok en gang på randen av atomkrig. Året etter arresteres byråsjef Arne Treholt, siktet for spionasje. Bjørnstads engasjement i saken får etter hvert konsekvenser for hans eget liv, og den idyllen forfatteren dyrket og trodde på gjennom store deler av syttitallet, er nå fullstendig forsvunnet. Svik, løgn og utroskap blir sentrale elementer i en fortelling som igjen ligger tett opp til historiske hendelser, blant annet Berlin-murens fall. I enda større grad enn i de to første bindene, kretser forfatteren rundt både verdens og sine egne, moralske dilemmaer.

Pressen skriver:

"Ketil Bjørnstad fortsetter å skrive sitt liv i et tempo og omfang som ville imponert Hans Jæger. ... underholdningsverdien er stor og tidsbildet er skarpt tegnet opp av en mann som sto midt i sin tid."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Det er et grunnleggende raust bokprosjekt. Bjørnstad viser seg frem i all sin svakhet, forfengelighet og dumhet. En mann med så mye talent, så mye suksess, som har samarbeidet med de største stjernene, selv han er usikker og sårbar. Det er sjelden man ser en forfatter utsette seg for så stor personlig risiko i skrivingen."
Ola Jostein Jørgensen, Dagbladet

"... det formatet han har valgt, vil utvilsomt glede mange."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Selv om ikke Bjørnstad akkurat er en utpreget humorist, bidrar hans nevroser og uttalte følelse av utenforskap til scener som nesten er på nivå med Solstad."
Mari Grydeland, Aftenposten

"Verd å lese"
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen Terningkast 5

Medlemsvurdering:
Strålende! Det har vært fantastisk å følge Bjørnstad gjennom 10 årene, som også er mine!

Birgit Sørensen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203362750
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Serie
Verden som var min 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ketil Bjørnstad fortsetter å skrive sitt liv i et tempo og omfang som ville imponert Hans Jæger. ... underholdningsverdien er stor og tidsbildet er skarpt tegnet opp av en mann som sto midt i sin tid.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Det er et grunnleggende raust bokprosjekt. Bjørnstad viser seg frem i all sin svakhet, forfengelighet og dumhet. En mann med så mye talent, så mye suksess, som har samarbeidet med de største stjernene, selv han er usikker og sårbar. Det er sjelden man ser en forfatter utsette seg for så stor personlig risiko i skrivingen.»

Ola Jostein Jørgensen, Dagbladet

«... det formatet han har valgt, vil utvilsomt glede mange.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Selv om ikke Bjørnstad akkurat er en utpreget humorist, bidrar hans nevroser og uttalte følelse av utenforskap til scener som nesten er på nivå med Solstad. »

Mari Grydeland, Aftenposten

«Verd å lese»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

L
Liv Marie Lægreid – 05.02.2019

– Åttitallet

H
Helena – 12.08.2018

– Ketil Bjørnstad innfrir som alltid.

T
Torunn Dahl – 05.02.2018

– Bjørnstadgutten skuffer ikke denne gangen heller. Drivende og godt skrevet! Gleder meg allerede til 90-tallet!

H
Helga, Arendal – 16.01.2018

– Har virkelig sans for Ketil Bjørnstads gode penn.

J
Jon Ryen – 15.01.2018

– Ikke ferdiglest, men hittil virker den bedre enn 70-tallet, kanskje den ikke når opp mot den første.

I
Ingrid Heggland – 15.01.2018

– Spennende, både historisk og personlig

B
Birgit Sørensen – 23.11.2017

– Strålende! Det har vært fantastisk å følge Bjørnstad gjennom 10 årene, som også er mine!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 17.10.2017

– Ketil Bjørnstad fortsetter der han slapp. 70-tall har blitt til 80-tall og for en forvandling landet vårt er vitne til. Bjørnstad skildrer tiåret sett fra sin synsvinkel, men dette er ikke bare Bjørnstads åttitall, boka er i høyeste grad et gjensyn og et tilbakeblikk på et tiår som satte sine spor i oss alle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv