Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden som var min

Bind 4 : Nittitallet

«... hyggelige, passe selvkritiske Ketil Bjørnstad [velger] stadig å utlevere seg selv framfor å gå i strupen på andre mens han målbevisst og grundig søker å skrive sitt turbulente kunstnerliv. Det føles befriende.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Et plutselig oppbrudd etter alle årene på Sørlandet innebærer en total forandring i forfatterens liv når han flytter tilbake til Oslo. I møte med C. prøver han å legge løgnene bak seg. Sovjetunionen går i oppløsning og krigene på Balkan bryter ut. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et plutselig oppbrudd etter alle årene på Sørlandet innebærer en total forandring i forfatterens liv når han flytter tilbake til Oslo. I møte med C. prøver han å legge løgnene bak seg. Sovjetunionen går i oppløsning og krigene på Balkan bryter ut. Bjørnstad får nye samarbeidspartnere som også skal bringe ham ut i verden. Det er ironiens og grusomhetenes tiår. Gamle sannheter settes på prøve, både i storpolitikken og privat. EU-kampen fortsetter, Arne Treholt blir benådet, og Bjørnstads forlegger William Nygaard blir skutt. Sammen med C. drar forfatteren til Bangladesh og får helt nye perspektiver. Senere bosetter de seg i hjertet av Paris. Prinsesse Diana dør. President Clinton stilles for riksrett etter Lewinsky-skandalen. Norge slår Brasil i VM i fotball. Mobiltelefonen blir allemannseie, og når klokken tikker mot Nyttårsaften år 1999, øker undergangsstemningen i den rike delen av verden.

Pressen skriver:

"... hyggelige, passe selvkritiske Ketil Bjørnstad [velger] stadig å utlevere seg selv framfor å gå i strupen på andre mens han målbevisst og grundig søker å skrive sitt turbulente kunstnerliv. Det føles befriende."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

"Bjørnstads nitti-tall engasjerer (...) Fjerde bind av Bjørnstads enorme bokprosjekt - Verden som var min - holder leseren fanget på samme vis som de foregående."
Fædrelandsvennen Terningkast 5

"Det krever mot, åpenhet, selvransakelse og storsinn. ... et dykk ned i den store historien som er en del av oss alle."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad Terningkast 5

"Ja, det hviler en dåm av lykke over boken, en tone av tilfredshet og avslappethet. Men også av selvironi og humor, og litt selvransakelse - i det hele er det en litt åpnere Bjørnstad som står fram, og det styrker bokprosjektet."
Guri Hjeltnes, VG

"Nittitallet er blitt et imponerende erindringsverk. ... en av de beste bøkene i den foreløpige kvartetten. Ketil Bjørnstad er ustoppelig ubeskjeden. Nittitallet byr på temperatur og engasjement, kjærlighetsrus, sorg og sinne."
Turid Larsen, Dagsavisen

"På sitt beste er det gripende og tankevekkende."
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Medlemsvurdering:
En vittig og selvironisk bok i likhet med de foregående. At bøkene er tunge og uhåndterlige, oppveies av gleden de gir i beskrivelsene av små og store hendelser i de aktuelle ti-årene. Nittitallet er minst like god og interessant som de tidligere bøkene. Anbefales på det sterkeste til alle som vil ha en morsom og nyttig repetisjon av vår nære historie.

Randi Beate Ulvestad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203364051
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Verden som var min 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... hyggelige, passe selvkritiske Ketil Bjørnstad [velger] stadig å utlevere seg selv framfor å gå i strupen på andre mens han målbevisst og grundig søker å skrive sitt turbulente kunstnerliv. Det føles befriende.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Bjørnstads nitti-tall engasjerer (...) Fjerde bind av Bjørnstads enorme bokprosjekt - Verden som var min - holder leseren fanget på samme vis som de foregående.»

Fædrelandsvennen

«Det krever mot, åpenhet, selvransakelse og storsinn. ... et dykk ned i den store historien som er en del av oss alle.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Ja, det hviler en dåm av lykke over boken, en tone av tilfredshet og avslappethet. Men også av selvironi og humor, og litt selvransakelse - i det hele er det en litt åpnere Bjørnstad som står fram, og det styrker bokprosjektet.»

Guri Hjeltnes, VG

«Nittitallet er blitt et imponerende erindringsverk. ... en av de beste bøkene i den foreløpige kvartetten. Ketil Bjørnstad er ustoppelig ubeskjeden. Nittitallet byr på temperatur og engasjement, kjærlighetsrus, sorg og sinne.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«På sitt beste er det gripende og tankevekkende.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Kunders vurdering

Y
Yngvar Gryvill – 22.07.2020

– Jeg har lest omtrent alt Kjetil har skrevet og gleder meg alltid til en ny bok av ham. På en mesterlig måte klarer han å blande egne opplevelser med det som skjer i verden. Synes av og til det blir for mange detaljer når han forteller om plateinnspillinger og konserter. På den annen side er han mer humoristisk enn før. Møtet med Harlem Brundtland var herlig. Mer av dette!

S
Signhild Mentzoni – 04.02.2020

– Bra bok, men noen ganger for omstendelig.

T
Turid Holen – 16.10.2019

– Verden som var min . Nittitallet

T
Terje Bergeton Jarnes – 26.06.2019

– God - står i stil med det tidligere 3 bøkene. Flott samling

R
Randi Beate Ulvestad – 25.06.2019

– En vittig og selvironisk bok i likhet med de foregående. At bøkene er tunge og uhåndterlige, oppveies av gleden de gir i beskrivelsene av små og store hendelser i de aktuelle ti-årene. Nittitallet er minst like god og interessant som de tidligere bøkene. Anbefales på det sterkeste til alle som vil ha en morsom og nyttig repetisjon av vår nære historie.

U
Unni Johansen – 25.06.2019

– Verden som var min: nittitallet

N
Nils T. – 28.05.2019

– Ketil Bjørnstad leverer nok en gang en murstein av en erindringsbok som fenger. En av de beste han har skrevet.

J
Jarle Aas – 28.05.2019

– Dristig og utleverende om dette 10 året om eget liv og god Refleksjon og betraktning om 1990 tallet. Selv om Bjørnstad vokste opp i Oslo, så kan folk ellers godt kjenne seg igjen i de omveltningene som var så så store dette 10 året.

v
vivi e. ruud – 30.04.2019

– Verden som var min nitti-tallet

H
Helga Skåden – 05.03.2019

– Verden som var min 90tallet

s
synnove.grondahl.tepper@online.no – 05.02.2019

– Morsomt å gjenoppleve år som har passert selv om det ikke er så lenge siden Han fikk meg til å huske de glemte tingene.

P
Per Sigmund Rettedal – 07.12.2018

– Spennende og nærgående skildring av nittitallet sett fra forfatterens synsvinkel. Spesielt interresant å lese om for en jevngammel med forfatteren som også er musiker.

K
Kai Christoffersen – 07.08.2018

– Jeg liker å lese bøker selv om jeg kan legge bort en bok en ukes tid. Det klarte jeg ikke med Ketil Bjørnstad sine bøker gjennom 60, 70 og 80-tallet. Disse bøkene er ikke bare godt skrevet men gir en påminnelse om viktige hendelser i disse tiårene. Ketil Bjørnstad har god forteller evne og ser seg selv og sin oppvekst gjennom disse årene på en ærlig, direkte og selvkritisk måte. Bøkene har gjort at jeg nå også har lyttet til musikken han har laget og må lese andre bøker fra Ketil Bjørnstad.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv