Verden som var min - Ketil Bjørnstad
Verden som var min - Ketil Bjørnstad

Verden som var min

Bind 5 : Tyvetallet

Serie: Verden som var min 5

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

, Dagbladet Terningkast 5
Tvillingtårnene faller, USA jakter på Saddam Hussein, Åsta-ulykken ryster landet, Island går konkurs og det er en helt ny situasjon på hjemmebane. Ketil Bjørnstad har kommet til tyvetallet! Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Øystein Endresen

Det nye årtusenet

Tvillingtårnene faller, USA jakter på Saddam Hussein, Åsta-ulykken ryster landet, Island går konkurs og det er en helt ny situasjon på hjemmebane. Ketil Bjørnstad har kommet til tyvetallet!

Tiåret som vi kaller tyvetallet, fra år 2000, er begivenhetsrikt, både i historisk forstand og i hovedpersonens liv. Det begynner dramatisk med den forferdelige Åsta-ulykken og fortsetter med 11. september og den påfølgende krigen mot terror, invasjonen i Irak og jakten på Saddam Hussein. Men det er også nære vennskap og rolig familieliv hjemme i Norge, som de siste årene med Erik Bye, som er nært og varmt fortalt. 

Ny familiesituasjon
På det private plan skjer det store omveltninger, både flytting til et nytt hus ved Bunnefjorden og at hovedpersonen blir pappa for første gang, over 50 år gammel. Han som tidligere var helt uinteressert i barn, opplever nå at livet som far til den lille adoptivdatteren fra Kina er like intenst og spennende som han før har syntes det var å reise rundt i verden som kunstner. 

En bekymret mann
Den modne forfatteren reflekterer over livet og verdensbegivenhetene. Selv om han er en etablert kunstner, både som respektert forfatter, komponist og utøvende musiker, viser han fram sin usikkerhet. Han klarer ikke å ta verden og sin egen suksess for gitt, men uttrykker en genuin bekymring for verdenssituasjonen, for storpolitikken, for krig og ulykker. Han er alltid søvnløs natten før kritikken av det siste verket kommer i avisen, og føler en personlig uro for sine aldrende foreldre, for sine venner og for datteren. Den stadige vekslingen mellom verdensbegivenhetene og det personlige gir en ekstra dimensjon til romanen.

Unik
Ketil Bjørnstads unike romanprosjekt er en fascinerende og lesverdig gjennomgang av vår nære  historie. Vi leser om begivenheter vi alle har et forhold til og husker noe fra, men der de fleste av oss har glemt detaljene og den tidsmessige sammenhengen. Det gjør det ekstra verdifullt å lese disse bøkene. Bjørnstads unike fortellerstemme viser hvordan livet til hver og en påvirkes av det som skjer rundt oss i verden og hjelper oss med å huske verden som var vår!

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Marius Wulfsberg, Dagbladet
Terningkast 5 Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 826
ISBN: 9788203364709
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8149623
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Bjørnstad har [...] gremmet seg over sitt liv, striden med sin gamle lærer Dan Lindholm fra Steinerskolen, kvaler over veivalg, musikkprodusenter, barnløshet, faglig usikkerhet, livet underveis i all forstand. Dette er det mest levende i boken – når noe skjer i Bjørnstads eget liv. ... Det er Bjørnstad leseren faktisk vil lese om. På det beste er han god.»

, VG

«I Bjørnstads tilfelle er det lav selvfølelse også i kunsten. Han kan aldri bli bra nok i eget bilde. (...) Vektleggingen av dette allerede i bind 1, vitner om en god planlegging og ikke minst innsikt i sitt eget mørke.»

, BOK365

«Bjørnstads 'Verden som var min' er samtidshistorie fjernt fra den objektive fremstilling. Han byr på seg selv, og det fascinerer. Her er gjenkjennelse, gjenkallelse, nye synsvinkler på vedtatte sannheter, vurderinger og evalueringer, antydninger om konspirasjoner, forklaringer og utlegninger som stadig er interessante slik det hele er presentert i Bjørnstads ofte elegante og besnærende språk.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5