Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Verden som var min

Bind 5 : Tyvetallet

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

Dagbladet

Tvillingtårnene faller, USA jakter på Saddam Hussein, Åsta-ulykken ryster landet, Island går konkurs og det er en helt ny situasjon på hjemmebane. Ketil Bjørnstad har kommet til tyvetallet! Les mer

99,-

399,- Spar: 300,-

Sendes innen 1 virkedag

Det nye årtusenet


Tvillingtårnene faller, USA jakter på Saddam Hussein, Åsta-ulykken ryster landet, Island går konkurs og det er en helt ny situasjon på hjemmebane. Ketil Bjørnstad har kommet til tyvetallet!


Tiåret som vi kaller tyvetallet, fra år 2000, er begivenhetsrikt, både i historisk forstand og i hovedpersonens liv. Det begynner dramatisk med den forferdelige Åsta-ulykken og fortsetter med 11. september og den påfølgende krigen mot terror, invasjonen i Irak og jakten på Saddam Hussein. Men det er også nære vennskap og rolig familieliv hjemme i Norge, som de siste årene med Erik Bye, som er nært og varmt fortalt. 


Ny familiesituasjon
På det private plan skjer det store omveltninger, både flytting til et nytt hus ved Bunnefjorden og at hovedpersonen blir pappa for første gang, over 50 år gammel. Han som tidligere var helt uinteressert i barn, opplever nå at livet som far til den lille adoptivdatteren fra Kina er like intenst og spennende som han før har syntes det var å reise rundt i verden som kunstner. 


En bekymret mann
Den modne forfatteren reflekterer over livet og verdensbegivenhetene. Selv om han er en etablert kunstner, både som respektert forfatter, komponist og utøvende musiker, viser han fram sin usikkerhet. Han klarer ikke å ta verden og sin egen suksess for gitt, men uttrykker en genuin bekymring for verdenssituasjonen, for storpolitikken, for krig og ulykker. Han er alltid søvnløs natten før kritikken av det siste verket kommer i avisen, og føler en personlig uro for sine aldrende foreldre, for sine venner og for datteren. Den stadige vekslingen mellom verdensbegivenhetene og det personlige gir en ekstra dimensjon til romanen.


Unik
Ketil Bjørnstads unike romanprosjekt er en fascinerende og lesverdig gjennomgang av vår nære  historie. Vi leser om begivenheter vi alle har et forhold til og husker noe fra, men der de fleste av oss har glemt detaljene og den tidsmessige sammenhengen. Det gjør det ekstra verdifullt å lese disse bøkene. Bjørnstads unike fortellerstemme viser hvordan livet til hver og en påvirkes av det som skjer rundt oss i verden og hjelper oss med å huske verden som var vår!


 

Medlemsvurdering:
Fabelaktig! Bjørnstad binder sammen vår tids historie og sin personlige beretning om livet han står i. Det gjør han med kunnskap, ærlighet og en varme som er helt unik! Jeg ble trollbundet!

Annbjørg Håker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
826
ISBN
9788203364709
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 14 cm
Nr
8149623
Serie
Verden som var min 5

Medlemsblad

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Bjørnstad har [...] gremmet seg over sitt liv, striden med sin gamle lærer Dan Lindholm fra Steinerskolen, kvaler over veivalg, musikkprodusenter, barnløshet, faglig usikkerhet, livet underveis i all forstand. Dette er det mest levende i boken – når noe skjer i Bjørnstads eget liv. ... Det er Bjørnstad leseren faktisk vil lese om. På det beste er han god.»

Guri Hjeltnes, VG

«I Bjørnstads tilfelle er det lav selvfølelse også i kunsten. Han kan aldri bli bra nok i eget bilde. (...) Vektleggingen av dette allerede i bind 1, vitner om en god planlegging og ikke minst innsikt i sitt eget mørke.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Bjørnstads 'Verden som var min' er samtidshistorie fjernt fra den objektive fremstilling. Han byr på seg selv, og det fascinerer. Her er gjenkjennelse, gjenkallelse, nye synsvinkler på vedtatte sannheter, vurderinger og evalueringer, antydninger om konspirasjoner, forklaringer og utlegninger som stadig er interessante slik det hele er presentert i Bjørnstads ofte elegante og besnærende språk.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

A
Arve Hestnes – 21.07.2020

– Litt lite variasjon i beskrivelsen av dette tiåret, men svært velskrevet og mye interessant stoff.

H
Helena – 07.01.2020

– Innfrir som alltid.

A
Annbjørg Håker – 13.11.2019

– Fabelaktig! Bjørnstad binder sammen vår tids historie og sin personlige beretning om livet han står i. Det gjør han med kunnskap, ærlighet og en varme som er helt unik! Jeg ble trollbundet!

K
Knut Svensen – 12.08.2019

– En av de beste bøkene i denne serien.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv