Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden som var min

Bind 5 : Tyvetallet

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Brutalitetens og kjærlighetens tiår. Terrorangrep, finanskrise og destabilisering av verden, men også vennskapets og familiens tiår for Bjørnstad.

En uvirkelig optimisme i månedene etter tusenårsskiftet erstattes av frykt og trusler etter terrorangrepene 9/11, og USAs invasjon i Afghanistan noen uker senere skaper en dramatisk destabilisering av Verden. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Brutalitetens og kjærlighetens tiår. Terrorangrep, finanskrise og destabilisering av verden, men også vennskapets og familiens tiår for Bjørnstad.

En uvirkelig optimisme i månedene etter tusenårsskiftet erstattes av frykt og trusler etter terrorangrepene 9/11, og USAs invasjon i Afghanistan noen uker senere skaper en dramatisk destabilisering av Verden. Samtidig inntreffer det store forandringer i forfatterens privatliv. Samme år som USA går inn i Irak blir han far. Etter alle årene som barnløs gir den nye familiesituasjonen perspektiver som også får konsekvenser for Bjørnstads egne prosjekter. Familien flytter til Nordstrand, der forfatteren tilbragte de første årene av sitt liv. Samtidig mister han en nær venn og samarbeidspartner i Erik Bye, mens andre venner plutselig svever i livsfare. Finanskrisen nærmer seg. Børsene kollapser. Island går konkurs. Bjørnstad merker at noe også er fullstendig galt med ham selv, og når han må følge sine foreldre til sykehjemmet, får livet helt nye utfordringer.

Medlemsvurdering:
Fabelaktig! Bjørnstad binder sammen vår tids historie og sin personlige beretning om livet han står i. Det gjør han med kunnskap, ærlighet og en varme som er helt unik! Jeg ble trollbundet!

Annbjørg Håker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242182111
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Verden som var min 5

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ketil Bjørnstad forvandler kjærlig omsorg til strålende fortellerkunst i høstens roman om tyvetallet.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Bjørnstad har [...] gremmet seg over sitt liv, striden med sin gamle lærer Dan Lindholm fra Steinerskolen, kvaler over veivalg, musikkprodusenter, barnløshet, faglig usikkerhet, livet underveis i all forstand. Dette er det mest levende i boken – når noe skjer i Bjørnstads eget liv. ... Det er Bjørnstad leseren faktisk vil lese om. På det beste er han god.»

Guri Hjeltnes, VG

«I Bjørnstads tilfelle er det lav selvfølelse også i kunsten. Han kan aldri bli bra nok i eget bilde. (...) Vektleggingen av dette allerede i bind 1, vitner om en god planlegging og ikke minst innsikt i sitt eget mørke.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«Bjørnstads 'Verden som var min' er samtidshistorie fjernt fra den objektive fremstilling. Han byr på seg selv, og det fascinerer. Her er gjenkjennelse, gjenkallelse, nye synsvinkler på vedtatte sannheter, vurderinger og evalueringer, antydninger om konspirasjoner, forklaringer og utlegninger som stadig er interessante slik det hele er presentert i Bjørnstads ofte elegante og besnærende språk.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

A
Arve Hestnes – 21.07.2020

– Litt lite variasjon i beskrivelsen av dette tiåret, men svært velskrevet og mye interessant stoff.

H
Helena – 07.01.2020

– Innfrir som alltid.

A
Annbjørg Håker – 13.11.2019

– Fabelaktig! Bjørnstad binder sammen vår tids historie og sin personlige beretning om livet han står i. Det gjør han med kunnskap, ærlighet og en varme som er helt unik! Jeg ble trollbundet!

K
Knut Svensen – 12.08.2019

– En av de beste bøkene i denne serien.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv