Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verden som var min

Bind 6 : Siste tiåret

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket "Verden som var min" med en velskrevet velopplagthet, med store doser bekymringer, selvironi og ærlig åpenhet og også med atskillig blink i øyet.»

Guri Hjeltnes, VG

«En litterær bragd!» Marius Wulfsberg, Dagbladet (Terningkast 5)

I dette siste bindet av seksbindsverket Verden som var min opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Les mer

119,-

179,- Spar: 60,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
«En litterær bragd!» Marius Wulfsberg, Dagbladet (Terningkast 5)

I dette siste bindet av seksbindsverket Verden som var min opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Norges medvirkning til bombingen av Libya er et sjokk, og terrorangrepet 22. juli 2011 får ringvirkninger. Bjørnstad er blitt engsteligere for sine nærmeste. Hvilken verden er det datteren F. skal måtte leve i? Terror, russerfrykt, Kinafrykt, rasisme, Brexit, klimakriser og valget av Trump tvinger ham til å drøfte sitt eget politiske ståsted. Samtidig med at hans gamle elev Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO, skjønner han at farens dype engasjement for fred og folkereisning mot krig var forgjeves. Siste tiåret er en erkjennelsesroman der alle lag av et menneskeliv dissekeres, i forfatterens kamp for å forstå hva som skjer i verden og i ham selv, på veien mot alderdommen.

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket «Verden som var min» med en velskrevet velopplagthet (...) Tonen i boken treffer fra start. Det har vært en svir å svinge med i de beste passasjene - og en sjarm å delta i denne tour de force.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 5)

«(...) samla er dette et storverk som vil bli stående som en bauta i Bjørnstads forfatterskap og norsk samtidslitteratur.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 6 for hele romansyklusen)

«Siste tiåret er en leseverdig avslutning på en ambisiøs, mangfoldig, systematisk komponert romansyklus med mange kvaliteter.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Ketil Bjørnstad setter punktum for sitt livsverk nå i høst. Det er en enorm prestasjon. Hvis du ennå ikke har lest Verden som var min, vet du hva du har å gjøre i sommer.» Vidar Kvalshaug, Bok365.no

Maratonmannen holder stilen helt frem til mål ... Ketil Bjørnstads «Verden som var min» står igjen som en unik bokserie ... Det som skiller Bjørnstads serie fra f.eks. Knausgårds «Min kamp», er dynamikken mellom den lille historien og den helt store.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Ketil Bjørnstad har satt punktum. Det føles som en lettelse, men også som et savn ... Når Ketil Bjørnstad byr på seg selv, på godt og vondt, brenner det litt ekstra.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Det er med vemod jeg klapper igjen denne boka. For vi er mange som føler det sånn. Dette er ikke 'K-slik han ser verden'. Dette er vår verden.» Arild Rønsen, Puls

Medlemsvurdering:
For den som er veldig nær Bjørnstad i alder, er det på en måte deprimerende å lese en bok som heter Siste tiåret. Samtidig ser jeg på hele serien som en reise og en påminnelse om hva vi har opplevd i denne generasjonen. Mange ganger har jeg kost meg med beskrivelsene av hendelser og personer. Noen ganger har jeg tenkt: Var det slik det var? Det jeg håper på nå, er at Bjørnstad får lyst til å skrive mer om vår tid. Det er jo blitt veldig vanlig blandt mange av våre kjente og kjære forfattere å skrive korte romaner på sine eldre dager. Jeg kan gjerne godta to år pr bok for Bjørnstad.

Per Magnussen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203268885
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Verden som var min 6

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket "Verden som var min" med en velskrevet velopplagthet, med store doser bekymringer, selvironi og ærlig åpenhet og også med atskillig blink i øyet.»

Guri Hjeltnes, VG

«'Verden som var min' har fra første stund vært en dristig romansyklus i skjæringspunktet mellom selvbiografi og samtidshistorie. (...) Ja, det er en litterær bragd!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«(...) samla er dette et storverk som vil bli stående som en bauta i Bjørnstads forfatterskap og norsk samtidslitteratur.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«'Siste tiåret' er en leseverdig avslutning på en ambisiøs, mangfoldig, systematisk komponert romansyklus med mange kvaliteter. »

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

U
Unni Eikebu – 24.08.2021

– Interessant og godt skrevet

Ø
Øystein – 01.06.2021

– Det siste tiårety

P
Per Magnussen – 25.03.2021

– For den som er veldig nær Bjørnstad i alder, er det på en måte deprimerende å lese en bok som heter Siste tiåret. Samtidig ser jeg på hele serien som en reise og en påminnelse om hva vi har opplevd i denne generasjonen. Mange ganger har jeg kost meg med beskrivelsene av hendelser og personer. Noen ganger har jeg tenkt: Var det slik det var? Det jeg håper på nå, er at Bjørnstad får lyst til å skrive mer om vår tid. Det er jo blitt veldig vanlig blandt mange av våre kjente og kjære forfattere å skrive korte romaner på sine eldre dager. Jeg kan gjerne godta to år pr bok for Bjørnstad.

O
Ole Petter Jacobsen – 26.08.2020

– Siste tiåret

H
Harald K – 10.08.2020

– Med "Siste tiåret" fullfører Ketil Bjørnstad storverket "Verden som var min", et potensielt halsbrekkende skriveprosjekt som han fører fram til mål ved utgangen av 2019. Hans personlige historieskriving berører politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle strømninger i samtiden. Han er raus mot "de snille" og hard mot "de slemme", som seg hør og bør i en personlig historieberetning. Vel blåst, Bjørnstad!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv