Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Verden som var min

Bind 6 : Siste tiåret

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket "Verden som var min" med en velskrevet velopplagthet, med store doser bekymringer, selvironi og ærlig åpenhet og også med atskillig blink i øyet.»

VG

I dette siste bindet av seksbindsverket "Verden som var min" opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Norges medvirkning til bombingen av Libya er et sjokk, og terrorangrepet 22. Les mer

189,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I dette siste bindet av seksbindsverket "Verden som var min" opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Norges medvirkning til bombingen av Libya er et sjokk, og terrorangrepet 22. juli 2011 får ringvirkninger. Bjørnstad er blitt engsteligere for sine nærmeste. Hvilken verden er det datteren F. skal måtte leve i? Terror, russerfrykt, Kinafrykt, rasisme, Brexit, klimakriser og valget av Trump tvinger ham til å drøfte sitt eget politiske ståsted. Samtidig med at hans gamle elev Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO, skjønner han at farens dype engasjement for fred og folkereisning mot krig var forgjeves. "Siste tiåret" er en erkjennelsesroman der alle lag av et menneskeliv dissekeres, i forfatterens kamp for å forstå hva som skjer i verden og i ham selv, på veien mot alderdommen.

Medlemsvurdering:
For den som er veldig nær Bjørnstad i alder, er det på en måte deprimerende å lese en bok som heter Siste tiåret. Samtidig ser jeg på hele serien som en reise og en påminnelse om hva vi har opplevd i denne generasjonen. Mange ganger har jeg kost meg med beskrivelsene av hendelser og personer. Noen ganger har jeg tenkt: Var det slik det var? Det jeg håper på nå, er at Bjørnstad får lyst til å skrive mer om vår tid. Det er jo blitt veldig vanlig blandt mange av våre kjente og kjære forfattere å skrive korte romaner på sine eldre dager. Jeg kan gjerne godta to år pr bok for Bjørnstad.

Per Magnussen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242184917
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Verden som var min 6

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket "Verden som var min" med en velskrevet velopplagthet, med store doser bekymringer, selvironi og ærlig åpenhet og også med atskillig blink i øyet.»

Guri Hjeltnes, VG

«'Verden som var min' har fra første stund vært en dristig romansyklus i skjæringspunktet mellom selvbiografi og samtidshistorie. (...) Ja, det er en litterær bragd!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«(...) samla er dette et storverk som vil bli stående som en bauta i Bjørnstads forfatterskap og norsk samtidslitteratur.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«'Siste tiåret' er en leseverdig avslutning på en ambisiøs, mangfoldig, systematisk komponert romansyklus med mange kvaliteter. »

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

U
Unni Eikebu – 24.08.2021

– Interessant og godt skrevet

Ø
Øystein – 01.06.2021

– Det siste tiårety

P
Per Magnussen – 25.03.2021

– For den som er veldig nær Bjørnstad i alder, er det på en måte deprimerende å lese en bok som heter Siste tiåret. Samtidig ser jeg på hele serien som en reise og en påminnelse om hva vi har opplevd i denne generasjonen. Mange ganger har jeg kost meg med beskrivelsene av hendelser og personer. Noen ganger har jeg tenkt: Var det slik det var? Det jeg håper på nå, er at Bjørnstad får lyst til å skrive mer om vår tid. Det er jo blitt veldig vanlig blandt mange av våre kjente og kjære forfattere å skrive korte romaner på sine eldre dager. Jeg kan gjerne godta to år pr bok for Bjørnstad.

O
Ole Petter Jacobsen – 26.08.2020

– Siste tiåret

H
Harald K – 10.08.2020

– Med "Siste tiåret" fullfører Ketil Bjørnstad storverket "Verden som var min", et potensielt halsbrekkende skriveprosjekt som han fører fram til mål ved utgangen av 2019. Hans personlige historieskriving berører politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle strømninger i samtiden. Han er raus mot "de snille" og hard mot "de slemme", som seg hør og bør i en personlig historieberetning. Vel blåst, Bjørnstad!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som var min:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv