Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hva betyr prøvesvaret?

rasjonell tolking av svar på medisinske analyser

«Boka anbefales spesielt til dem som har mest kontakt ut mot rekvirenter - og dem som jobber med kvalitetssikring av analyser og metodeutvikling.»

Bioingeniøren

I helsevesenet brukes prøver av blod og andre kroppsvæsker som sykdomsmarkører og til kontroll av sykdomstilstander. Riktig tolking av prøvesvar er avgjørende for at pasientene får riktig behandling. Men laboratorieanalyser måler nesten aldri helt riktig, og biologisk og analytisk variasjon gjør det ofte vanskelig å vurdere prøvesvarene. Les mer

224,-

299,- Spar: 75,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
I helsevesenet brukes prøver av blod og andre kroppsvæsker som sykdomsmarkører og til kontroll av sykdomstilstander. Riktig tolking av prøvesvar er avgjørende for at pasientene får riktig behandling. Men laboratorieanalyser måler nesten aldri helt riktig, og biologisk og analytisk variasjon gjør det ofte vanskelig å vurdere prøvesvarene.

Hva betyr prøvesvaret? Riktig tolking av svar på medisinske analyser tar for seg grunnleggende prinsipper for tolking av prøvesvar i medisinsk praksis, og viser hvordan man på en rasjonell måte kan forholde seg til at alle prøvesvar er usikre.

Boken er rettet mot leger og medisinstudenter, men er også aktuell for tannleger, veterinærer, sykepleiere, bioingeniører og andre som vurderer svar på medisinske prøver.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
112
ISBN
9788202723705
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Boka anbefales spesielt til dem som har mest kontakt ut mot rekvirenter - og dem som jobber med kvalitetssikring av analyser og metodeutvikling.»

Anita Thornquist, Bioingeniøren

«Denne boken gir et godt innblikk i hvordan prøvesvaret bør tolkes for at det skal gjøre nytte for pasienten. Den anbefales til alle som er nevnt innledningsvis, men kanskje spesielt til medisinstudenter som skal ut i praksis, og allmennleger som har få ressurser og prosedyrer tilgjengelig.»

Joakim Eikeland, Tidsskriftet for Den norske legeforening

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva betyr prøvesvaret?:

Se flere

Logg inn

Handlekurv