1984

; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

I Nittenåttifire maner George Orwell frem et skrekkregime der overvåkingen og undertrykkelsen av den frie tanke er total. Forfatterens fremtidsdystopi ble skrevet i 1948, med nazismen og Stalins brutale diktatur som historisk bakteppe. Mer enn et halvt hundreår senere fremstår romanen i Bjørn Alex Herrmans nye oversettelse som foruroligende aktuell: "Nysnakk", newspeak, og "tankepoliti" er for lengst gått inn i dagligspråket. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
333,-

Veil. pris: 432,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 99,-
Spar: 333,-

Veil. pris: 432,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«Frihet er friheten til å si at to og to er fire. Hvis det er gitt, følger alt annet av seg selv.»

Winston Smith er i ferd med å begå den største av alle forbrytelser, en tankeforbrytelse. I en krok i leiligheten sin, utenfor rekkevidde av teleskjermen som både er propagandakanal og overvåkningskamera, har han begynt å skrive dagbok. Året er 1984 - tror han. Ingenting er lenger sikkert i London, den største byen i Flystripe Én i Oceania.

Winston arbeider i Sannhetsdepartementet med å forfalske fortiden. Han redigerer og endrer avisartikler og bøker når det passer det allmektige Partiet å omskrive virkeligheten og historien. Så hvis Partiet kunngjør at to pluss to er fem, ja, så er det slik. Men Winston kan vel ikke være den eneste som mener noe annet?

I Nittenåttifire maner George Orwell frem et skrekkregime der overvåkingen og undertrykkelsen av den frie tanke er total. Forfatterens fremtidsdystopi ble skrevet i 1948, med nazismen og Stalins brutale diktatur som historisk bakteppe. Mer enn et halvt hundreår senere fremstår romanen i Bjørn Alex Herrmans nye oversettelse som foruroligende aktuell: "Nysnakk",  newspeak, og "tankepoliti" er  for lengst gått inn i dagligspråket.

Og Storebror, hvem han enn måtte representere i dag, kan se oss bedre enn noen gang.

Bjørn Ivar Fyksen har skrevet et innledende forord til boka.

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252585971
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8082952
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger