Babylon Berlin. Den våte fisken

; Dag Biseth (Oversetter)

Bak tv-suksessen Babylon Berlin skjuler det seg en kriminalroman av beste sort. I Berlin anno 1929 er hver sannhet en løgn ... Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Politi og røver i Berlin

Det koker i Berlin. Året er 1929, demonstrasjoner og opptøyer truer rikets sikkerhet. Storbyen er et vilt, eksotisk og farlig sted. Hit kommer den unge, ambisiøse kriminalassistenten Gereon Rath. Han er blitt overført til sedelighetsavdelingen etter å ha skutt en psykopatisk massemorder i selvforsvar da han jobbet i Köln. 

Eksotiske Berlin
I sin nye jobb får Rath en innføring i Berlins eksotiske underverden, det syder og koker bak lukkede dører og forheng. Han klarer likevel ikke å la være å interessere seg for mordkommisjonens arbeid, det er der han føler seg hjemme. Og mordkommisjonen i Berlin er kjent for å løse de fleste saker. Så blir det maltrakterte liket av en mann funnet i en av Berlins kanaler. Drapsetterforskerne klarer ikke å finne ut hvem han er, og det ser ut til at avdelingen skal bli sittende med det de kaller «en våt fisk» – en uoppklart sak. 

Da det viser seg at Rath har kjennskap til noe de andre på politikammeret ikke vet om den drepte, øyner han sjansen til å gjøre sin egen hverdag litt mer interessant. Kanskje han samtidig kan oppklare saken og bli forfremmet? Han setter i gang sin egen etterforskning og kommer stadig over nye ledetråder. 

«Replikkene er snertne og figurene fulle av tvilsomme motiver, og den voldelige, dekadente og dramatiske tiden i Berlin er et perfekt historisk bakteppe for en krimserie.» 

Asbjørn Slettemark, OP-5

Gåten Charly
På politikammeret treffer han også Charly. Jusstudenten jobber som stenograf noen dager i uken, og Rath og Charly finner tonen. De møter hverandre i hemmelighet, og uten å vite det blir Charly en viktig brikke i Raths private etterforskning. Rath turnerer så godt han kan mellom forelskelsen, den merkelige drapssaken, forbryterbander man dessverre iblant må samarbeide med, kolleger man ikke kan stole på, folk som ikke er den de gir seg ut for å være og en intens jakt på svært verdifullt russisk gull. Bit for bit danner han seg et bilde, men vikler seg samtidig inn i et nett av hendelser som gjør at saken tar en uventet – og for hans del – uheldig vending. 

Historisk bakteppe
Forfatteren lot seg inspirere til å skape universet i Babylon Berlin. Den våte fisken av egne leseopplevelser i guttedagene og fascinasjonen for tidsepoken. Med sin interesse for historie har han skapt et bakteppe og miljø som er tidsepoken verdig. Slik er Babylon Berlin. Den våte fisken blitt et fascinerende portrett av mellomkrigstidens Berlin. Vi blir trukket inn i det turbulente politiske klimaet og endringene som griper inn i folks hverdagsliv, litt etter litt. Befolkningen er fortsatt er preget av den katastrofale første verdenskrigen og drømmer om å få samfunnet på fote igjen. Men moralen er i fritt fall, og midt oppi dette får vi en god, gammeldags fengslende detektivfortelling. 

 

Fakta

Utdrag

 

Om forfatteren

Volker Kutscher (f. 1962) er forfatter, historiker og journalist fra Köln. Han har skrevet de prisbelønte bøkene om førstebetjent Gereon Rath som nå er filmatisert for tv. Babylon Berlin. Den våte fisken, den første boka i serien, er Tysklands mest påkostede tv-serie noen gang og fikk stor suksess her i landet da den ble vist på NRK høsten 2018.