Bunnfall og Vinterstengt

Strålende krim på dypt vann.

, VG Terningkast 5
Vi har samlet to av krimkongen Jørn Lier Horsts beste bøker i ett bind, Bunnfall og Vinterstengt. Les mer
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av redaksjonen

Rivertonprisen | Bokhandlerprisen | Glassnøkkelen

Med sine bøker om politiførstebetjent William Wisting betraktes Jørn Lier Horst som en av Nordens fremste krimforfattere. Bakgrunnen som etterforskningsleder i politiet gir unik kjennskap til både miljøet og metodene han skriver om. Handlingen i bøkene er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. «Jeg har alltid vært opptatt av å vise fram skyggesidene og mørkesidene i samfunnet, og beskrive hvor kort veien kan være mellom glede og sorg, lykke og tragedie, liv og død,» sier Jørn Lier Horst i et intervju.

«Som Wisting har erfart mange ganger i sitt yrkesliv: Alle juger - særlig til politiet.»

Bunnfall

Det er midtsommer i Stavern. Den idylliske småbyen i Vestfold er klar for årets innrykk av sommergjester da et uhyggelig funn blir gjort. En avkappet venstrefot i en joggesko blir skylt opp på stranda. Så dukker det opp en fot til - også det en venstrefot. Stammer de fra en ulykke, eller er flere personer blitt drept, partert og dumpet? Kan de ha drevet inn fra fjernere strøk? Mysteriet vokser da det i løpet av én sommeruke blir oppdaget enda to venstreføtter i Larviksområdet. De morbide funnene setter sommeridyllen på hodet i Jørn Lier Horsts Bunnfall.

Veldig oppfinnsom og spennende, og løsningen ligger langt fra det man skulle tro i utgangspunktet. Kurt Hanssen, Dagbladet

Idet Wisting begynner å nøste opp trådene, aner han lite om hvor mange forgreininger saken har. Grådighet, forspilte liv og hensynsløs hevntørst danner drivkraft for et mysterium som viser seg å være nesten bunnløst. Utviklingen i saken får den stødige politimannen til å stille spørsmål ved grunnleggende forutsetninger for sitt eget politiarbeid.

Strålende krim på dypt vann. Morten Abrahamsen, VG

Vinterstengt

Hytteparadis om sommeren, smuglereldorado om vinteren - sånn har det alltid vært rundt mye av Norges lange kyst. Jørn Lier Horst skriver om ødsligheten i tomme hyttegrender i Vestfoldskjærgården så leserne grøsser nedover ryggen. Landskapet er knapt til å kjenne igjen når badegjestene har dratt. Da kryper andre gjester fram fra sine skjulesteder. Ove Bakkerud, som skal nyte en siste rolig helg på sommerstedet før han stenger for vinteren, kommer fram til ei hytte herjet av innbruddstyver. Mens han venter på politiet, bestemmer han seg for å sjekke om nabohyttene også har hatt ulovlig besøk. Det skal han snart angre på. På den nærmeste hytta, den som eies av en kjent talkshow-vert, finner han liket av en mann som er mishandlet til døde. Den desperasjonen William Wisting blir vitne til i Stavern denne høsten, er ny for ham. Både han og datteren Line kommer alt for tett på begivenhetene, og som Wisting har erfart mange ganger i sitt yrkesliv: Alle juger - særlig til politiet.

Klassisk politikrim fra forfatter som kan faget … Jeg anbefaler alle som liker kriminalromaner å vie tid til Jørn Lier Horsts forfatterskap. Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Wisting vet nesten ikke hva han skal tro. Han står overfor et komplisert spill der innsatsen er usedvanlig høy, og der datteren hans er en av brikkene.

Førsteklasses krim. Sindre Hovdenakk, VG

Fakta

Om forfatteren

Jørn Lier Horst (f. 1970) regnes som en av Norges fremste krimforfattere. Han har tidligere jobbet som etterforskningsleder i Larvik og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å skrive på heltid. Horst fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011. I 2012 mottok han Vestfolds litteraturpris, samt Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim, Glassnøkkelen.

Medlemsblad

Anmeldelser

Strålende krim på dypt vann.

, VG Terningkast 5

Krimelskere: Les!

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

Horst leverer hele veien. Han har et drivende språk og overrasker leseren gang på gang.

, Bergensavisen Terningkast 5

Førsteklasses krim.

, VG Terningkast 5