Iliaden

; Peter Østbye (Oversetter)

Iliaden er det eldste av de to homeriske heltediktene Iliaden og Odysseen. Disse to diktverkene innleder hele den europeiske kultur, og var verker som sto svært høyt i kurs i klassisk tid. Les mer
Vår pris: 378,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 432,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Iliaden er et storslagent epos som skildrer noen dager i det tiende året av grekernes beleiring av Troja; sannsynligvis skjedde det ca. år 1200 f. Kr. Sentralt står grekernes fremste helt, Akillevs, og deres mektige hærfører fra Mykene, Agamemnon. Det er et rikt og omfattende persongalleri vi møter, og gjennom 24 sanger rulles det opp et stort og fargerikt skjebnedrama.

Det er liten grunn til å tvile på at det står en stor dikter bak utformingen av Iliaden. Det er Homer (ca år 750 f. Kr) som er tilskrevet æren for verket, og som trolig også står bak Odysseen. I oldtiden ble også andre dikt, bl.a. de til dels meget yngre såkalte homeriske hymner, tillagt ham.

Iliaden er fengslende også for lesere av i dag - og ikke minst har det menneskelige konfliktstoffet i verket appell til moderne lesere.

Professor Øivind Andersen har skrevet bokens innledning, og det er Peder Østbyes gjendiktning fra 1920, som her er varsomt revidert, som ligger til grunn for utgaven.

Fakta