Menneskefluene og Satellittmenneskene

Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og bør leses med innlagte refleksjonspauser.

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 6
Hans Olav Lahlums to første kriminalromaner, Menneskefluene og Satellittmenneskene, samlet i ett bind. Les mer
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Menneskefluene

Byen er Oslo og datoen 4. april 1968. Den tidligere statsråden og motstandshelten Harald Olesen blir funnet skutt og drept - innelåst i sin egen leilighet på Torshov. Verken mordvåpen eller noen andre spor etter morderen er å finne i leiligheten. Den ambisiøse unge førstebetjenten Kolbjørn "K2" Kristiansen forstår raskt at morderen må ha vært en av de andre sju beboerne i oppgangen. Gjennom ti dager med etterforskning avsløres det gradvis at livene til så godt som alle av oppgangens beboere preges av dystre hendelser i fortiden, og stadig flere spor peker tilbake mot okkupasjonsårene under 2. verdenskrig. 

«Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og bør leses med innlagte refleksjonspauser.»

Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad, terningkast 6 

 

Satellittmenneskene

Datoen er lørdag 10. mai 1969. Førstebetjent Kolbjørn "K2" Kristiansen blir oppringt på sitt kontor i Oslo av den myteomspunne mangemillionæren og motstandsmannen Magdalon Schjelderup. Han ber om et møte med førstebetjenten fordi en av hans nærmeste planlegger å myrde ham. Før møtet finner sted, faller Schjelderup om og dør under søndagsmiddagen med sine ti nærmeste til stede. Denne mektige og upopulære patriarken er blitt forgiftet, og morderen selv satt ved bordet. Men på hvilken plass morderen satt, forblir et nervepirrende mysterium. Og enda mer gåtefullt blir det hele da en serie mystiske brev innvarsler flere dødsfall blant gjestene fra Magdalon Schjelderups siste måltid. 

Førstebetjent Kristiansen trenger mange og treffsikre slutninger fra sin hemmelige rådgiver, den funksjonshemmede, men slagferdige professordatteren Patricia Louise I. E. Borchmann, før han etter åtte dagers intensiv etterforskning endelig kan avsløre sannheten. 

«Deilig gammeldags og genial. Satellittmenneskene er umulig å legge fra seg. Den har et voldsomt driv (...) Fulltreffer igjen.»

Eva Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad, terningkast 6 

 

Fakta

Om forfatteren

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han er vokst opp i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Lahlum debuterte med den kritikerroste boka Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han blant annet utgitt Presidentene (2008), Slik jeg ser det nå (2008) og sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo har han skrevet Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009). I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med den klassiske krimromanen Menneskefluene, den første i det som er blitt en hel serie om etterforskerparet K2 og Patricia.

Anmeldelser

Menneskefluene er en særdeles leseverdig og spennende kriminalroman uten fiksfakseri, og bør leses med innlagte refleksjonspauser.

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 6

At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografier om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja.

, VG Terningkast 5

Min oppfordring er: Skriv mer! Menneskefluene beriker dagens norske krim.

, Aftenposten

Menneskefluene er altså en utmerket stiløvelse i den klassiske detektivromanens form, der leseren blir fôret med spor og villedninger og hele tiden må bryne intellektet mot detektivens og, ikke minst, forfatterens. ... Er det noe vi ikke kan få for mye av her til lands, er det intelligente, historiske krimromaner.

, Dagens Næringsliv

Deilig gammeldags og genial. Satellittmenneskene er umulig å legge fra seg. Den har et voldsomt driv (...) Fulltreffer igjen.

, Oppland Arbeiderblad Terningkast 6

Her er stil. Lahlum setter sitt eget fingeravtrykk på dette verket, slik han også gjorde på det forrige. Vi snakker lahlumsk her. Ingen ligner. Det er så befriende å ha med en særegen penn å gjøre. Og med et gåtefullt plot, omhyggelig konstruert, og velsignet fritt for unødige voldsdetaljer.

, VG Terningkast 5

Hvis du liker den klassiske kriminalromanen (...) bør du straks gå hen og kjøpe deg Hans Olav Lahlums Satellittmenneskene.

, Dagbladet