Skrapelodd

; Jo Ørjasæter (Oversetter)

Ingefrid og adoptivsønnen flytter til Svartvattnet, dit en uventet arv har ført henne. Men hun kvier seg for det som må komme - det endelige oppgjøret med fortiden. Skrapelodd hører til blant Kerstin Ekmans mest anerkjente romaner. Les mer
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Mesterlige Kerstin Ekman forener varhet og råskap i språk og handling. Hun øser av sine kunnskaper om litteratur, kunst, historie og kjennskap til naturen i denne rike fortellingen om sterke kvinneskjebner i vår nære fortid. Tilbake i landskapet der den uforglemmelige Hendelser ved vann forgikk, utforsker Ekman igjen grensene - i landskapet og mellom menneskene.

Kerstin Ekman forteller slik at du aldri vil det skal ta slutt. Anne Schäffer, Bergens Tidende

Skrapelodd, den siste, selvstendige boka i Vargskinnet-trilogien, utspiller seg ved Svartvattnet i det ville Jämtland. Da en ukjent kvinne står på døra hos den aldrende Kristin med et brev fra en advokat som sier hun er arving til en formue i Kristins familie, blir hun først ikke trodd. For kunne Myrten, som Kristin kjente ut og inn, ha holdt det hemmelig for henne at hun hadde en datter i Stockholm?

Ingefrid må bli og finne ut av fortida hun ikke visste hun var en del av, alle hemmelighetene i sin egen og den nyoppdagede slektas historie. Gradvis aksepterer folkene i Svartvattnet henne og at hun er rettmessig etterkommer, men ingen kan fortelle hvem som er barnefaren. Og Ingefrid blir litt etter litt kjent med slektningene, historien og skjebnetrådene som binder dem sammen.

Om Skrapelodd bærer i seg vonde hemmeligheter og et eksistensielt alvor, mangler det heller ikke på komikk og kanskje særlig ironi. Anne Cathrine Straume, NRK

Fra det første, lite hjertelige, møtet på trammen, der Ingefrid står med brevet om arven fra moren hun aldri fikk kjenne, til trådene samles til slutt, er vi med på en reise i levd liv og historie. Kerstin Ekmans kvinner er sterke og interessante. Hillevi, Myrten, Kristin og arvingen Ingefrid vokser som mennesker gjennom alt det strevsomme og vonde, og vokser enda mer i øyeblikkene av varme og humor.

Kerstin Ekman: Skrapelodd

Fakta

Om forfatteren

Kerstin Ekman (født 1933) debuterte som forfatter med kriminalromanen 30 meter mord i 1959. Hun har skrevet flere populære kriminalromaner, men gikk senere over til psykologiske og sosiale temaer. Sitt definitive gjennombrudd fikk hun med Hekseringene i 1974. Hendelser ved vann ble kåret til beste svenske kriminalroman i 1993, og ble tildelt Augustprisen og Nordisk råds litteraturpris i 1994. Vargskinnet-trilogien - Guds barmhjertighet, Morgen kommer og Skrapelodd - hører også til hennes mest anerkjente bøker.