Svik og Jenta som sluttet å snakke

En perle om et alvorlig tema (...) Selv om «Svik» er en kriminalroman, vil denne anmelder hevde at dette er en viktig roman som setter fingeren på svært ømme punkt i vårt samfunn.

, Tvedestrandsposten Terningkast 5
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

«Kajsa gjør det som journalister skal gjøre. Hun er en gravende journalist som kjemper for de svakeste i samfunnet,» sier Trude Teige (dagbladet.no). Hun lar hovedpersonen Kajsa Coren dumpe borti saker hun ønsker å belyse.

Nysgjerrig og engasjert
«Jeg tar opp temaer som jeg vet noe om eller som engasjerer meg veldig. Jeg ønsker å sette i gang noe hos leseren. Jeg ønsker at det jeg skriver om, skal skape refleksjoner og gi større innsikt. Jeg kan sette ting på spissen. Det handler om liv og død,» sier Trude Teige som innrømmer at hun er ekstremt nysgjerrig. Aller mest på folks historier. Men er hun lik sin heltinne? «Kajsa er nok mer ubetenksom enn meg. Hun handler av og til uten å tenke. Hun vet at hun ikke bør gjøre det, men gjør det likevel,» sier Teige (aschehoug.no).

I hovedboka får du to spennende mysterier med forbindelser til fortiden, Svik og Jenta som sluttet å snakke.

Svik

Journalist Kajsa Coren er tilbake på sitt barndoms sted, Losvika på Sunnmørskysten, for å skrive bok. Boka skal handle om kvinnene under krigen, og hun kommer over en historie om en tyskerjente som forsvant sporløst fra bygda i 1942. Kajsa graver etter hvert fram flere ukjente krigshistorier og mørke hemmeligheter i bygdesamfunnet. Gamle løgner og fortielser hjemsøker nåtiden og får uhyggelige konsekvenser …

Klokt krigsdrama. (...) Lavmælt og velgjort om mangefasettert fortid. (...) Et sympatisk, innsiktsfullt og berikende bekjentskap. Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Jenta som sluttet å snakke

Forfatteren skrev boka i sinne over voksne menn som bruker sin posisjon og tilliten fra omverdenen til å utnytte unge jenter. Hun har selv følt problemstillingen på kroppen og sett hvordan overgrep og vold kunne utspille seg i det kristne miljøet hun vokste opp i. Jenta som sluttet å snakke åpner dramatisk. Journalist Kajsa Coren dumper rett inn i en tragedie da en kvinne blir funnet død i sitt eget hus. Hun sitter i sin faste stol ved vinduet, sminket og i sort silkekjole. Hun kunne vært et vakkert syn, hadde det ikke vært for at hun var brutalt myrdet. Men hvorfor ville noen myrde den ensomme, tause kvinnen? Redselen for at en morder går løs blant dem, preger folk i bygda, og Kajsa sier ja til å dekke saken for en avis. Det blir en jobb hun skal angre på at hun sa ja til.

Teige glitrer mest når hun skildrer de oppgitte og de sviktedes skjebner, da syder teksten av engasjement og meningskraft. May Grethe Lerum, VG

«Krim egner seg usedvanlig godt for samfunnskritikk. (…) Jeg er jo minst like interessert i historien bak forbrytelsen som selve forbrytelsen,» sier Trude Teige.

 

Fakta

Om forfatteren

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2 siden starten i 1992, og er nå forfatter på heltid. Krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren - Noen vet (2009), En hjelpende hånd (2010) og Svik (2012) har vunnet mange lesere. Jenta som sluttet å snakke (2014) er fjerde bok om Kajsa Coren, mens Mormor danset i regnet (2015) er en frittstående roman med handling fra andre verdenskrig.

Medlemsblad