Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vårofferet

«Lars Mytting tar seg av flekker av det norske landskapet som ofte glemmes i seriøs litteratur ... Drivende gode beskrivelser. Romanen holder høy fart og byr på høy intensitet.»

Silje Bekeng, Klassekampen

I romanen Vårofferet tar Lars Mytting oss med til bygdas sjel – og langt inn i skogen.

 

Les mer

230,-

263,- Spar: 33,-

Innbundet
Utsolgt

Inn i skogen

Før han trollbandt oss med de fantastiske romanene om Hekne-søstrene i Gudbrandsdalen, skrev Lars Mytting fram et annet bygdeunivers. I Vårofferet runger et gammelt familiedrama mellom trestammene i den verdifulle malmfuruskogen. 

«Når jeg skriver, leter jeg etter det sterkeste jeg finner,» sier Lars Mytting. Braksuksessen kom svært uventet på den kritikerroste forfatteren som hadde som plan å skrive fire gode bøker. Da han skrev Hel ved, ville plutselig hele verden lese om norsk vedfyringstradisjon. Med Svøm med dem som drukner og fortellingen om Hekne-søstrene har han nådd langt utover landegrensene med de varme, kunnskapsrike skildringene av bygdeliv og håndverkstradisjoner. 

I Vårofferet tar Mytting oss med inn i ei skogbygd på Østlandet der den verdifulle malmfurua vokser tett og vinteren sitter hardt i, og til en hovedperson som lengter etter å få prøvd styrken i seg. Er han modig nok for oppdraget han har satset alt på?

«Vårofferet føyer seg inn i grunnfjellet av norske romaner.»

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

Etter katastrofen
Da Aksel Størmer ankommer skogbygda Messingdalen for å avvikle den gamle militærleiren på stedet, er han ved et veiskille i sitt eget liv. Katastrofen som rammet, og som fikk løytnanten til å søke overføring til et oppdrag så langt vekk som mulig, har snudd alt på hodet. Målet om å bli krigshelt er satt på vent, men en mann av Størmers kaliber tar ikke lett på oppgavene som kommer hans vei, heller ikke dem han skal utføre her i bygda.

Bygdas hemmeligheter
Lars Mytting tar oss med langt inn i bygdas dype skoger og sjel i fortellingen om Aksel Størmer. Hans møter med folkene i bygda, særlig det merkelige barnet som henger rundt militærleiren, og den mystiske Iver Tallaksen, skaper  grobunn for både dramatikk og uventede, nye vennskap. I bygda som i hedensk tid bedrev menneskeofring for at våren skulle bli god, må Aksel ut av komfortsonen han har skapt seg i uniform. De dramatiske hendelsene blir skjellsettende både for ham og menneskene han møter, og gradvis gir den mørke skogbygda slipp på sine hemmeligheter og mysterier.

«Mytting er en betydelig forteller.»

Leif Ekle, NRK P2

 

Medlemsvurdering:
Overraskende fortettet og god historie. Jeg måtte dobbeltsjekke når den kom ut, for den har klare forbindelseslinjer til Svøm med dem som drukner, og jeg leste Vårofferet først nå... Jeg angrer på at jeg ikke oppdaget Vårofferet først.

Unni

Se alle vurderinger

Detaljer

Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788252592573
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8191263

Utdrag

Om forfatteren

Lars Mytting (f. 1968) er en av landets fremste forfattere, med en helt særegen stemme. Etter den sterke debuten med romanen Hestekrefter (2006) og Vårofferet (2010) fikk han internasjonalt gjennombrudd med sakprosaboka Hel ved (2011). Suksessen har bare fortsatt med romanene Svøm med den som drukner (2014), Søsterklokkene (2018) og Hekneveven (2020). 

Anmeldelser

«Lars Mytting tar seg av flekker av det norske landskapet som ofte glemmes i seriøs litteratur ... Drivende gode beskrivelser. Romanen holder høy fart og byr på høy intensitet.»

Silje Bekeng, Klassekampen

«Vårofferet føyer seg inn i grunnfjellet av norske romaner.»

Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

«Mytting er en betydelig forteller.»

Leif Ekle, NRK P2

Kunders vurdering

A
Anne Grethe Erlandsen – 07.02.2023

– Spennende og overraskende

U
Unni – 10.01.2023

– Overraskende fortettet og god historie. Jeg måtte dobbeltsjekke når den kom ut, for den har klare forbindelseslinjer til Svøm med dem som drukner, og jeg leste Vårofferet først nå... Jeg angrer på at jeg ikke oppdaget Vårofferet først.

M
M. Hustoft – 10.01.2023

– Er ikkje ferdig med boka enda. Bra så langt

e
else eikeland – 12.01.2022

– Boka er god, men ikke så spesiell som andre bøker som jeg har lest av Mytting

A
Annegrete – 14.12.2021

– Nok en flott bok av Lars Mytting.

B
Brittm365@gmail – 14.12.2021

– Vårofferet

Bøker som ligner på Vårofferet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 
Koieboka
199,-

Koieboka

Thor Gotaas
Innbundet 
199,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv