Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En kort introduksjon til Jugoslavia-konflikten

«... et velkomment værk til det norske publikum. [...] Mønnesland opfylder præcis det, der er formålet med denne bogserie "En kort introduksjon til ..." - nemlig at give en hurtig indføring i denne stadig spændende og ikke minst aktuelle politiske udvikling i denne del af Europa.»

Jakob Brink Rasmussen, Apollon 4/2021

I perioden 1991-2008 gikk forbundsrepublikken Jugoslavia i oppløsning og ble til sju nye stater. Prosessen utløste blodige kriger med bombing og beleiring av byer, massevoldtekter, massakrer, konsentrasjonsleirer og millioner av flyktninger. Les mer

329,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 279,-
I perioden 1991-2008 gikk forbundsrepublikken Jugoslavia i oppløsning og ble til sju nye stater. Prosessen utløste blodige kriger med bombing og beleiring av byer, massevoldtekter, massakrer, konsentrasjonsleirer og millioner av flyktninger. Både i Norge og ellers i verden kom den jugoslaviske tragedien svært overraskende, og mange syntes den var vanskelig å forstå.

Denne boken skisserer det historiske bakteppet, for deretter å se nærmere på årsakene til at Titos Jugoslavia gikk i oppløsning. Hvorfor ble det krig, og hvorfor ble den så blodig? Boken følger forløpet, fra krigen i Slovenia og Kroatia i 1991, i Bosnia-Hercegovina 1992-1995, Kosovo-krigen i 1999 og konflikten i Makedonia i 2001.

Forfatteren mener det internasjonale samfunnet ikke gjorde nok for å stanse krigshandlingene tidlig i forløpet. Sarajevo, en europeisk hovedstad, var beleiret og under angrep i over tre og et halvt år, og i Srebrenica ble det begått et folkemord - til tross for at begge byene var erklært som «sikre områder» av FN, og Nato sto klar til å gripe inn.

Boken diskuterer også arven fra 1990-årene og viser hvordan nasjonalistiske holdninger fortsatt preger området.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
199
ISBN
9788202696993
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 15 cm
Serie
En kort introduksjon

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«... et velkomment værk til det norske publikum. [...] Mønnesland opfylder præcis det, der er formålet med denne bogserie "En kort introduksjon til ..." - nemlig at give en hurtig indføring i denne stadig spændende og ikke minst aktuelle politiske udvikling i denne del af Europa.»

Jakob Brink Rasmussen, Apollon 4/2021

«... en relevant, overskuelig og tiltrængt introduktion til et kompliceret emne for både studerende og almindeligt interesserede læsere.»

Ismar Dedovic, Nordisk Østforum 5. desember 2022

«Svein Mønneslands bok kan godt kalles «en kort introduksjon til», men på 200 velskrevne sider får han satt konflikten fra 1970- og 80-tallet helt opp til vår egen tid i et interessant perspektiv [...] [Han] presenterer på en mesterlig måte konfliktenes sider. Tall og tabeller gjør det hele mer konkret og gjør at leseren kan følge utviklingen. Å lese blir nesten som en reise til Balkan - nyttig, interessant og veldig lærerikt. [...] Svein Mønneslands nye bok får min sterkeste anbefaling.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no 21. juni 2021

Kunders vurdering

J
Jan-Tore Strandås – 30.05.2023

– Mye vi i sin tid ikke kunne noe om,

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kort introduksjon til Jugoslavia-konflikten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv