Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En kort introduksjon til Jugoslavia-konflikten

«... en relevant, overskuelig og tiltrængt introduktion til et kompliceret emne for både studerende og almindeligt interesserede læsere.»

Ismar Dedovic, Nordisk Østforum 5. desember 2022

I perioden 1991-2008 gikk forbundsrepublikken Jugoslavia i oppløsning og ble til sju nye stater. Prosessen utløste blodige kriger med bombing og beleiring av byer, massevoldtekter, massakrer, konsentrasjonsleirer og millioner av flyktninger. Les mer

319,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 271,-
I perioden 1991-2008 gikk forbundsrepublikken Jugoslavia i oppløsning og ble til sju nye stater. Prosessen utløste blodige kriger med bombing og beleiring av byer, massevoldtekter, massakrer, konsentrasjonsleirer og millioner av flyktninger. Både i Norge og ellers i verden kom den jugoslaviske tragedien svært overraskende, og mange syntes den var vanskelig å forstå. Denne lydboken skisserer det historiske bakteppet, for deretter å se nærmere på årsakene til at Titos Jugoslavia gikk i oppløsning. Hvorfor ble det krig, og hvorfor ble den så blodig?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202753078
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Serie
En kort introduksjon

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«... en relevant, overskuelig og tiltrængt introduktion til et kompliceret emne for både studerende og almindeligt interesserede læsere.»

Ismar Dedovic, Nordisk Østforum 5. desember 2022

«... et velkomment værk til det norske publikum. [...] Mønnesland opfylder præcis det, der er formålet med denne bogserie "En kort introduksjon til ..." - nemlig at give en hurtig indføring i denne stadig spændende og ikke minst aktuelle politiske udvikling i denne del af Europa.»

Jakob Brink Rasmussen, Apollon 4/2021

«Svein Mønneslands bok kan godt kalles «en kort introduksjon til», men på 200 velskrevne sider får han satt konflikten fra 1970- og 80-tallet helt opp til vår egen tid i et interessant perspektiv [...] [Han] presenterer på en mesterlig måte konfliktenes sider. Tall og tabeller gjør det hele mer konkret og gjør at leseren kan følge utviklingen. Å lese blir nesten som en reise til Balkan - nyttig, interessant og veldig lærerikt. [...] Svein Mønneslands nye bok får min sterkeste anbefaling.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no 21. juni 2021

Kunders vurdering

J
Jan-Tore Strandås – 30.05.2023

– Mye vi i sin tid ikke kunne noe om,

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kort introduksjon til Jugoslavia-konflikten:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv