Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kampen om Spania

den spanske borgerkrigen, 1936-1939

I førkrigsårene 1936-39 stod Spania i brann. Denne grusomme krigen mellom landsmenn endte med at fascistdiktatoren general Francisco Franco kom til makten. Beevor skildrer både krigens virkelighet på slagmarken og stormaktspillet. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
I førkrigsårene 1936-39 stod Spania i brann. Denne grusomme krigen mellom landsmenn endte med at fascistdiktatoren general Francisco Franco kom til makten. Beevor skildrer både krigens virkelighet på slagmarken og stormaktspillet. Franco ble støttet av Tyskland med sine bombefly, Italia med sine "svartskjorter" og av Portugal. Bare Sovjetunionen støttet den spanske regjeringen.

Medlemsvurdering:
Denne boka handler om borgerkrigen i Spania i 1936-1939. Boka består av 7 kapitler som hver består av underkapitler. I begynnelsenav boka får vi lese om politiske partier, organisasjoner og grupperinger. Senere følger en kronologisk oversikt over borgerkrigen. Også starter bokas hoveddel, der vi først blir kjent med Spanias historie. Vi får så vite hvordan det var i Spania før borgerkrigen og hvordan borgerkrigen startet, hvordan det så ble internasjonal, hva som var årsakene og forutsetningenne samt hva som ble følgene av borgerkrigen på en veldig detaljert måte. Her kan du lese om personer, grupperinger og organisasjoner som var innblandet i borgerkrigen på en saklig måte. Nesten midt i boka finnes det fotografier knyttet til borgerkrigen. Bakerst i boka finnes det kildehenvisninger, liste over relevant lesestoff samt et oversiktlig stikkordsregister. Sist i boka finner vi meget interessante kart over flyktningsleierer, felttog, Hitlers Europa, kart over slagsteder og lignende. Boka går virkelig dyp inn i borgerkrigen. Anbefales på det sterkeste fra min side.

Spanjolen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202299484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
The battle for Spain
Format
12 x 12 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

G
Glad i bøker – 23.02.2010

– Boka "Kampen om Spania" er skrevet av den annerkjente forfatteren Antony Beevor. Den gir oss en bred og utfyllende skildring av den spanske borgerkrigen. Denne nådeløse krigen ble utkjempet over flere år før general Franco ble utropt til vinner. Den påførte Spania som land dype sår og arr. Borgerkrigen i Spania er også historisk regnet som en utløser til andre verdenskrig. Så dette er et viktig "stykke" historie. Beevor klarer å gi oss et godt bilde av hvordan krigen startet, utviklet seg og endte. Det er en godt skrevet og historisk interessant bok. Jeg kunne lite om den spanske borgerkrigen fra før, men denne boka har lært meg mye.

S
Spanjolen – 02.08.2006

– Denne boka handler om borgerkrigen i Spania i 1936-1939. Boka består av 7 kapitler som hver består av underkapitler. I begynnelsenav boka får vi lese om politiske partier, organisasjoner og grupperinger. Senere følger en kronologisk oversikt over borgerkrigen. Også starter bokas hoveddel, der vi først blir kjent med Spanias historie. Vi får så vite hvordan det var i Spania før borgerkrigen og hvordan borgerkrigen startet, hvordan det så ble internasjonal, hva som var årsakene og forutsetningenne samt hva som ble følgene av borgerkrigen på en veldig detaljert måte. Her kan du lese om personer, grupperinger og organisasjoner som var innblandet i borgerkrigen på en saklig måte. Nesten midt i boka finnes det fotografier knyttet til borgerkrigen. Bakerst i boka finnes det kildehenvisninger, liste over relevant lesestoff samt et oversiktlig stikkordsregister. Sist i boka finner vi meget interessante kart over flyktningsleierer, felttog, Hitlers Europa, kart over slagsteder og lignende. Boka går virkelig dyp inn i borgerkrigen. Anbefales på det sterkeste fra min side.

S
Sackett – 24.07.2006

– Vi har alle hørt om den spanske borgerkrigen, men få kan den i detaljer. Beevor ønsker nok en gang å dele sine kunnskaper med verden. Dette er en lettlest bok, som er forståelig for alle. Man får et innblikk i både nasjonalistenenes og republikanernes side. Som alltid kan man hygge seg med bilder på midtsidene, av hendelser som er beskrevet i boken. Beevor forklarer ikke bare selve krigen, men også opptrappingen mot den, og det politiske spillet det førte med seg. Hva som fenger spesielt ved den spanske borgerkrigen, er det internasjonale engasjementet. Noe verden aldri før hadde sett maken til.

H
H – 23.07.2006

– Anthony Beevor er en svært anerkjent forfatter, i denne boken viser han hvorfor han har nådd den posisjonen han nå innehar. Boken omhandler den dramatiske borgerkrigen i Spania, en krig som på mange måter "måtte komme". Spania var lenge før krigens utbrudd i 1936 preget av intern uro, og en borgerkrig så uungåelig ut. Boken inneholder naturligvis detaljert informasjon om hvordan borgerkrigens forløp var. Årene før og etter borgerkrigen er det også fortalt om, slik at leseren får et godt innblikk i oppbyggingen og avslutningen. Foruten denne "tørre informasjonen" viser Beevor enorm innsikt når han forklarer de ulike partenes tankegang gjennom store deler av konflikten. I nøye detalj forteller forfatteren om hendelser som kunne ha vært av stor betydning dersom de kunne vært håndtert annerledes. En svært godt skrevet bok som omhanlder et spennende emne. Flotte kart viser hvor hendelsene fant sted og dermed med på å krydre boken ytterligere. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kampen om Spania:

Se flere

Logg inn

Handlekurv