Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Syria

en stor krig i en liten verden

«Cecilie Hellestveits Syria-bok er imponerende (...) Hun er analyserende, balansert, kritisk og engasjert. Boka hennes om Syria er foreløpig den eneste på norsk som omfatter alle sider ved konflikten. Det er god grunn til å lese den - og forstå mer.»

Dagbladet

I Syria foregår den største krigen i vår samtid. Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria. Hvem kjemper egentlig om hva, og på vegne av hvem? Syria-krigen handler om motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 169,-
I Syria foregår den største krigen i vår samtid. Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria. Hvem kjemper egentlig om hva, og på vegne av hvem? Syria-krigen handler om motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen.
Men Syria-krigen tar også opp i seg konfliktlinjer mellom Russland og NATO, mellom Israel og naboland, mellom etniske grupper, mellom islamister og sekulære, mellom Midtøsten-regionens stormakter, og mellom ulike islamske retninger. Dette er en bok som beskriver hva Syria-krigen er. Den forsøker også å gi svar på Syria-krigens hvorfor.
Boken er delt i to. «Syria i verden» er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset her, og handler om krigen i Syria. «Verden i Syria» skisserer opp hvilke interesser og aktører som driver krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn vi helst skulle ønske.

Medlemsvurdering:
Hellestveits bok er grundig og informativ og gir et godt grunnlag for å forstå krigen i Syria. På grunn av alle aktørene og konfliktenes karakter kan særlig den første faktadelen bli i tyngste laget. For meg var bokens andre del lettere å lese. Den handler om krigen om Syria og hvordan Syria på fem år kunne gå fra å være et sekulært samfunn med nasjonal patriotisme til å bli tyngdepunktet for global jihad, og hvorfor den regionale krigen startet i Syria. Anbefales på det varmeste for å forstå vår tids verste konflikt.

Åse Rellsve

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
339
ISBN
9788253040479
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
20 x 13 cm
Nr
8145784

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Cecilie Hellestveits Syria-bok er imponerende (...) Hun er analyserende, balansert, kritisk og engasjert. Boka hennes om Syria er foreløpig den eneste på norsk som omfatter alle sider ved konflikten. Det er god grunn til å lese den - og forstå mer.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Boken er best når hun ser de større linjene; kampen i FNs sikkerhetsråd, rivaliseringen mellom de regionale stormaktene, endringene i den geopolitiske situasjonen.»

Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

«Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet.»

Knut Hoem, NRK

«Balansert og grundig fremstilling fra en forfatter som vet hva hun driver med. Analytisk, faktabasert tilnærming som holder høyt internasjonalt nivå. »

Anders Horntvedt, Finansavisen

«Alle som ikke helt har forstått hva Syria-krigen handler om, anbefales å lese Syria. En liten krig i en stor verden. Det bør også alle de som tror de har forstått hva Syria-krigen handler om, gjøre.»

Erika Fatland, Aftenposten

Kunders vurdering

B
Bjarne J. Meling – 14.03.2022

– Boken til Hellestveit forklarer grundig hvorfor det ikke er mulig å skape fred og fordragelighet samtidig i Syria. Hun dokumenterer hvor enormt mange interne grupperinger det finnes som kjemper for å gå dominans, dels alene og dels sammen med eksterne krefter som har forskjellige politiske ståsteder eller sammen med eksterne motstridende religiøse makter. Det eneste som trekker litt ned for meg, er at det blir litt forvirrende når vi ikke får forklart fra begynnelsen av hvilke retninger innen islam de forskjellige land og grupperinger bekjenner seg til. Joda, mye kommer frem, men noe avklares ikke før mot slutten av boken. For de som har kontroll på dette fra før, ville dette ikke vært en innvending.

Å
Åse Rellsve – 28.04.2017

– Hellestveits bok er grundig og informativ og gir et godt grunnlag for å forstå krigen i Syria. På grunn av alle aktørene og konfliktenes karakter kan særlig den første faktadelen bli i tyngste laget. For meg var bokens andre del lettere å lese. Den handler om krigen om Syria og hvordan Syria på fem år kunne gå fra å være et sekulært samfunn med nasjonal patriotisme til å bli tyngdepunktet for global jihad, og hvorfor den regionale krigen startet i Syria. Anbefales på det varmeste for å forstå vår tids verste konflikt.

T
Turid Taraldsen – 29.03.2017

– Spennende, interessant, informativ

G
Gerd Løkke – 28.03.2017

– Syria

Ø
Øystein – 21.03.2017

– Informerande og interessant. Leste den på nokon få dagar.

T
Trygve V Sandven – 06.03.2017

– Ei opplysande bok! Konflikta i Syria har mange fleire nyansar enn svart og kvitt. Og altfor mange aktørar!

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2017

– For oss som prøver å skjønne litt mer av konflikten(e) som ligger bak krigen i Syria og hvordan de - og vi - havnet i dette uføret. Hellestveit har kunnskapen og tegner og forklarer om historikken, de ulike aktørene og prøver å svare på vårt "hvorfor".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Syria:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 40,-
 

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Handlekurv