Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dagbok

(epitafer)

Følelsessterke notater fra et år døden har satt sitt preg på. Om å leve videre med tapet, om å gjenopplive en mening, å vende tilbake til hverdagen og arbeidet - til en slags lykke. Tomas Espedals Dagbok (epitafer) er nettopp det tittelen sier: en dikters opptegnelser fra et år - et år døden har satt sitt preg på. Les mer

299,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Følelsessterke notater fra et år døden har satt sitt preg på. Om å leve videre med tapet, om å gjenopplive en mening, å vende tilbake til hverdagen og arbeidet - til en slags lykke. Tomas Espedals Dagbok (epitafer) er nettopp det tittelen sier: en dikters opptegnelser fra et år - et år døden har satt sitt preg på. Og boken er selvfølgelig mye mer. Tomas Espedal er en språkkunstner av sjeldent kaliber, og i denne boken fester han dikterens grep om dagboksjangeren, spiller med den, utvider dens muligheter. Her er personlige nedtegnelser som til tider er nådeløst ærlige i sin selvransakelse, men her er også notater om hverdagslige gjøremål, reiser og arbeid, små erindringsglimt. Det dagbokaktige kontrasteres av vakre, prosapoetiske meditasjoner over døden, formidlet med et usedvanlig følelsesmessig nærvær. Det dreier seg om tap, og om å leve videre med tapet, om å gjenopplive en mening, å vende tilbake til hverdagen, til arbeidet, til ens nærmeste - til en slags lykke.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205549302
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Biografi, Dagbok, Brev

Kunders vurdering

C
C – 04.03.2005

– "Dagbok" er en nær og gripende fortelling om sorg og hvordan takle hverdagen etter tapet. Jegets følelser og tankespinn formidles på en usentimental, men likevel veldig sterk måte som etterhvert griper tak i deg som leser. Historien viser det problematiske i å skulle leve det vanlige livet videre, og gir innblikk både i det direkte savnet og sorgen, men også i en nærmest apatisk tilstand der til og med - eller kanskje aller mest - de små tingene blir vanskelige å gjennomføre. En noe spesiell bok er det,og til tider kan det være litt utfordrende å helt forstå hva som skjer, men absolutt også en god bok jeg vil anbefale.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dagbok:

Gilead

Marilynne Robinson
Innbundet 
363,- 399,-

Sult

Tine Høeg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv