Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fru Marta Oulie

Handlingen i Sigrid Undsets debutroman er lagt til Kristiania og Nordmarka - i omgivelser som Sigrid Undset ofte benyttet i sine samtidsromaner. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Handlingen i Sigrid Undsets debutroman er lagt til Kristiania og Nordmarka - i omgivelser som Sigrid Undset ofte benyttet i sine samtidsromaner. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten. Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy - med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: "Jeg har vært min mann utro."

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242128515
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

R
Rose-Marie – 02.05.2009

– Da Marta Benneche gifter seg med Otto Oulie, arbeider hun som lærerinne og er en ung kvinne med selvstendige tanker og drømmer. Gjennom Otto opplever hun den store kjærligheten. Hva er det som så skjer etter hvert som årene går, og som gjør at Marta ender opp med å bedra sin mann? Svarene er å finne i Martas dagboknotater. Det mest fatale Otto har gjort mot sin hustru er å pålegge henne å gi opp sin post som lærerinne. Deretter betrakter han alle hennes meninger som sjarmerende innfall det ikke er bryet verd å legge vekt på. Hun blir hans pryd av en hustru, og parallellene til Ibsens Nora er nokså nærliggende. Marta vil noe mer med livet sitt, og da Ottos kompanjong, Henrik, kaster sine øyne på henne og blir oppriktig forelsket i henne, er Marta et lett "bytte". Så blir Otto alvorlig syk, og Marta tæres nesten i stykker av skam- og skyldfølelse. Dessuten begynner det å gå opp for henne at Henrik kanskje bare en repetisjon av Otto. Jeg fascineres alltid av gamle klassikere som beskriver kvinnenes rolle i deres samtid. Denne lydboka er nydelig lest av Janne Kokkin!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fru Marta Oulie:

Sult

Tine Høeg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv