Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Broderi som kunstuttrykk

Mestere med nål og tråd har skapt enestående broderikunst over hele verden, fra kinesisk silkebroderi til samisk perlebroderi, og fra afrikansk broderi på bark til norsk ullbroderi på forklær. Broderiet har gjennom tidene vært et anerkjent kunsthåndverk. Les mer

450,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Mestere med nål og tråd har skapt enestående broderikunst over hele verden, fra kinesisk silkebroderi til samisk perlebroderi, og fra afrikansk broderi på bark til norsk ullbroderi på forklær. Broderiet har gjennom tidene vært et anerkjent kunsthåndverk.
I dag er broderiet synlig i samtidskunsten. Det er til stede på separatutstillinger i museer og gallerier, og det blir sendt ut for å representere Norge i utlandet. Med broderi kan man skape et bilde, figurativt eller nonfigurativt. Det kan broderes på nytt og fint tøy, eller på tøy som har vært brukt. Garnet kan være tykt eller tynt, håndspunnet og plantefarget eller maskinspunnet og kjemisk farget. Kunstnerne tar tak i broderiet ut ifra sitt eget ståsted, og tråkker opp sin egen sti mot nyskapende og originale tekstile billeduttrykk.
Dette er en historiebok om broderi - fra arkeologisk materiale i oldtiden, renessansens broderi på drakter, kunstbroderiet til Arts- and Crafts-bevegelsen på slutten av 1800-tallet, til nye strømninger i broderi på dagens samtidskunstscene. Boka viser vei inn til en kunstform og et tekstilt kunsthåndverk som er høyst relevant.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
224
ISBN
9788283051544
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Broderi som kunstuttrykk
Format
28 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Broderi som kunstuttrykk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Haakon
3 for 2

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 
Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
Fri
3 for 2

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
229,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv