Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Austalgi

roman

«Uten sentimentalitet, men med solide doser svart humor formidles oppvekstvilkår i indre bygder i Agder gjennom flere generasjoner.»

Adresseavisen

"Verden var full av ansikter, ikke minst fordi en del av dem hun så omkring seg, ikke utelukkende var seg selv, men gikk og bar på andre ansikter, latente eller i full blomst, enten det gjaldt gamle foreldre som lå eller hadde ligget på sykehjemmet, barnet de selv en gang hadde vært, eller i noen ungdommers tilfelle, foreldre på hennes egen alder, folk hun hadde kjent siden skoletiden. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
"Verden var full av ansikter, ikke minst fordi en del av dem hun så omkring seg, ikke utelukkende var seg selv, men gikk og bar på andre ansikter, latente eller i full blomst, enten det gjaldt gamle foreldre som lå eller hadde ligget på sykehjemmet, barnet de selv en gang hadde vært, eller i noen ungdommers tilfelle, foreldre på hennes egen alder, folk hun hadde kjent siden skoletiden. De var overalt, mange av dem, en sverm eller en sky, for de gikk igjen i hverandre, lot seg aldri viske ut. "

Det er sensommeren 2019, noen måneder før Aust-Agder fylke med et pennestrøk opphører å eksistere. I utkanten av Arendal skal den tidligere birøkteren og bonden Mikkel Ro i en hel uke dele hus med sitt barnebarn Melissa mens moren hennes er på kurs i skjønnhetspleie. Samtidig er en ny jente i ferd med å innta nabohuset.
Mikkel har spredt sine gener etter beste evne og har seks og et halvt barn. Det halve barnet er Rancine, som hele sitt liv har fått erfare at språk ikke bare er makt, men også vold, og som klorer seg fast i en stilling som pleieassistent ved et sykehjem i de indre bygdene.

"Austalgi" er en roman om nye og utdøende livsformer i et fylke som ikke gjorde så mye ut av seg mens det fantes, men som her får sin svanesang i en sanselig og overraskende språkdrakt.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
328
ISBN
9788249523825
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Uten sentimentalitet, men med solide doser svart humor formidles oppvekstvilkår i indre bygder i Agder gjennom flere generasjoner.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Glitrende fra de indre bygder ... Tre helstøpte karakterer som hver for seg utforsker livet i en større sammenheng. Bakke utstyrer dem med underfundige tanker som gir gjenklang langt ut over det lokale og dagligdagse ... Boka er dessuten mesterlig skrevet; Bakke fører et språk så presist, skarpt og billedrikt at man hopper av glede under lesningen.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«teksten [er] full av intense sanseinntrykk, sprelske språklige bilder, enkeltscener som biter seg fast i leseren. Det kan dreie seg om birøkt, en hegre i elva, en rev som halter, en hest som dør under dramatiske omstendigheter, frosker i vegbanen en mørk kveld, noe som kalles 'granfall', bruken av hijab og inntaket av fiskegrateng, det å føle seg mest hjemme på do, eller det å pådra seg voldsstyrte traumer som synes å vare livet ut»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«At alt skal forgå, hindrer oss ikke i å le. Austalgi gir, tross sine avgrunner, et mildt komisk blikk på livets store kvern.»

Even Teistung, Klassekampen

«Snedig om forfall og faenskap ... Det skamløst selvrettferdige gjør romanen ubehagelig, men ikke desto mindre spennende å lese»

Anne Cathrine Straume, NRK Bok

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Austalgi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv