Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hendelser ved vann

Det skjer et grusomt dobbeltmord ved Svartvattnet, i Nord-Sverige. En ung kvinne får et glimt av en mann som kan være morderen. 18 år senere ser hun ham igjen, og minnene fra fortiden vender tilbake. Det uoppklarte mordet har virket sterkt inn på mange av de som bor på stedet, og formørket deres liv. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Det skjer et grusomt dobbeltmord ved Svartvattnet, i Nord-Sverige. En ung kvinne får et glimt av en mann som kan være morderen. 18 år senere ser hun ham igjen, og minnene fra fortiden vender tilbake. Det uoppklarte mordet har virket sterkt inn på mange av de som bor på stedet, og formørket deres liv. Først nå begynner de å ane sannheten om hva som egentlig skjedde, og konflikter og hendelser som er blitt tiet i hjel, dukker fram i lyset.
"Hendelser ved vann" er en fortelling med mytiske elementer, psykologisk innsikt og skarpsindig samfunnsanalyse. Det er også historien om et landskap og hvordan menneskene griper inn og ødelegger skogen og vannet.
Boken ble kåret til årets beste krimroman ved utgivelsen i 1993. Den fikk også Nordisk råds litteraturpris og den svenske Augustprisen. Boken har senere gått sin seiersgang over hele verden og er oversatt til et stort antall språk.

Medlemsvurdering:
Da jeg for første gang leste "Hendelser ved vann", syntes jeg en stund at det var for mye håpløshet. For det er mye slit, og det er mange som blir skuffet. Men så plutselig grep boka meg. Jeg klarte uansett ikke å legge den fra meg, det er den for gripende til. Jeg skjønte plutselig at den var fantastisk, at den handler om virkelige mennesker, om at det kanskje er mest slit, men også om at det finnes lyspunkter. Og at verden er noe helt annet enn sort og hvit. Personene lever og er utrolig fasetterte, naturen lever på en helt annen måte enn i noen annen bok, og det er utrolig spennede. Egentlig aner man aldri helt hvordan sammenhengene er, og man overraskes gang på gang. Språket er fantastisk, det er mystisk vakkert, uten at det hindrer Ekman i beskive død, urenslighet og ødeleggelse på en noen ganger nesten kvalmende måte. Romanen foregår på et lite sted, og det er et lite, mørkt, ensomt sted tatt på kornet, men det er likevel en verdensroman. For den er mørk, og det er mange av de mørke sidene ved menneskene som kommer fram. Men det er likevel hele tiden ubeskrivelig vakkert. Det er en mystisk og litt mytisk kriminalroman, det er en samtidsroman med et kritisk blikk på menneskens behandling av hverandre og av naturen og det er en sterk roman om å være menneske i ulike kontekster og til ulik tid.

Lene

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
425
ISBN
9788203374098
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Händelser vid vatten
Format
21 x 13 cm
Nr
8161062
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 1994

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

L
Liv Marie Lægreid – 30.05.2023

– Quislings koffert

M
Marte Torp – 17.10.2016

– Hendelser ved vann

N
Nick Burnhill – 28.05.2005

– Kerstin Ekman sin kriminalroman Hendelser ved vann inneholder ikke mye krim og få hendelser, men det er en kriminell handling som danner bakgrunn for romanen. Mitt inntrykk er at kriminalgåten er mer et påskudd for å beskrive et samfunn som beveger seg i en retning forfatteren ikke liker. Jeg fikk et inntrykk av mismot gjennom å lese denne boken. Livet på landsbygda i Severige er ikke preget av bonderomantikk og gøy på landet. Det er vått, det er mørkt og det er ensomt. Det gies heller ikke noe optimisme for fremtiden, at mordgåten til slutt får en løsning bidrar ikke til å lette sinnsstemningen hos de involverte, siste kapittel starter med ""Ensomheten. Musene som tasset....""
Boken tar opp interessante samfunnsproblem, like aktuelle i Norge som i Sverige. Den beskriver interessante personer med interessante synspunkt, levemåter og tankemønster. Likevel synes jeg ikke boken i seg selv er så glimrende at det er en selvfølge den har fått noe som burde være så prestisjetungt som Nordisk Råds Litteraturpris. Jeg vil ikke anbefale boken for alle krimelskere, heller for samfunnskritikere som tåler melankoli."

L
Lene – 15.02.2005

– Da jeg for første gang leste "Hendelser ved vann", syntes jeg en stund at det var for mye håpløshet. For det er mye slit, og det er mange som blir skuffet. Men så plutselig grep boka meg. Jeg klarte uansett ikke å legge den fra meg, det er den for gripende til. Jeg skjønte plutselig at den var fantastisk, at den handler om virkelige mennesker, om at det kanskje er mest slit, men også om at det finnes lyspunkter. Og at verden er noe helt annet enn sort og hvit. Personene lever og er utrolig fasetterte, naturen lever på en helt annen måte enn i noen annen bok, og det er utrolig spennede. Egentlig aner man aldri helt hvordan sammenhengene er, og man overraskes gang på gang. Språket er fantastisk, det er mystisk vakkert, uten at det hindrer Ekman i beskive død, urenslighet og ødeleggelse på en noen ganger nesten kvalmende måte. Romanen foregår på et lite sted, og det er et lite, mørkt, ensomt sted tatt på kornet, men det er likevel en verdensroman. For den er mørk, og det er mange av de mørke sidene ved menneskene som kommer fram. Men det er likevel hele tiden ubeskrivelig vakkert. Det er en mystisk og litt mytisk kriminalroman, det er en samtidsroman med et kritisk blikk på menneskens behandling av hverandre og av naturen og det er en sterk roman om å være menneske i ulike kontekster og til ulik tid.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hendelser ved vann:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv