Tritonus - Kjell Westö

Tritonus

en skjærgårdsfortelling

; Erik Krogstad (Oversetter)

«Igjen har Kjell Westö skapt en velkomponert tekst som vekker nysgjerrighet, leseglede, stille ettertanke.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Kjell Westös romaner har vunnet og vært nominert til flere store priser i Finland, Sverige og Norden en rekke ganger, deriblant Nordisk råds litteraturpris for "Svik 1938". "Tritonus" er hans syvende bok på norsk. Les mer
Vår pris
179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 179,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Kjell Westös romaner har vunnet og vært nominert til flere store priser i Finland, Sverige og Norden en rekke ganger, deriblant Nordisk råds litteraturpris for "Svik 1938". "Tritonus" er hans syvende bok på norsk.

Den 58 år gamle, tidligere stjernedirigenten Thomas Brander har passert karriereklimaks og er i ferd med å miste grepet om musikken. Han klarer ikke å se for seg at livet kan være noe annet enn musikk. Dirigenten er en ensom mann med flyktige og motsetningsfylte forhold til sine nærmeste. Og etter så vidt å ha unnsluppet et terrorangrep og blitt rystet ytterligere av en metoo-beskyldning, trenger Brander sårt et nytt ankerfeste i tilværelsen. Han velger å flytte til den finske skjærgården og får oppført en villa som vekker oppsikt.

Parallelt med Branders historie fortelles også historiene til naboen hans og de andre innbyggerne i bygda. Westö er en mesterlig menneske- og miljøskildrer, og her får også store samfunnspolitiske spørsmål plass, som klassetilhørighet og rasisme. Samtidig som sorgen og nostalgien ligger tett oppunder overflaten gjennom hele romanen, er den også full av liv og ramsalt humor.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 403
ISBN: 9788253042862
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Tritonus
Format: 20 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Igjen har Kjell Westö skapt en velkomponert tekst som vekker nysgjerrighet, leseglede, stille ettertanke.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Kjell Westö behandler riktignok velkjente temaer, men gir dem et løft og får dem til å klinge sammen i sin underfundig-vakre roman. Det er noe virtuost over hvordan Kjell Westö lar oss bli kjent med dirigenten og menneskene rundt ham.»

, nrk.no