Byens spor - Lars Saabye Christensen

Byens spor

Maj

Serie: Byens spor 2

«Lars Saabye Christensen strør om seg med finslipte litterære gullkorn, spreke ordleker og overraskende assosiasjoner i denne praktfulle romanen.»

, VG Terningkast 6
Byens spor - Maj av Lars Saabye Christensen er bind to i romanserien Byens spor.

Sentralt i Byens spor står Maj, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye med menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Byens spor - Maj av Lars Saabye Christensen er bind to i romanserien Byens spor.

Sentralt i Byens spor står Maj, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye med menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Kvinnene i Røde Kors som utgjør Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. Jespers kamerat Jostein som går i slakterlære og er på vei inn i arbeidslivet, et liv også Maj må tre inn i. For ting begynner å haste:

"Stine sover allerede på divanen innerst i spisestuen. Det er hennes rom, spisestuens hjørne. Snart sover Jesper også. Men Maj får ikke sove. Månen flytter seg fra vindu til vindu. Dagen gikk ikke opp likevel. Det er streker i regningen. Det er for mange tanker: Jesper, rekker han å lære seg det nye stykket før 17. mai? Og Stine, hvorfor har hun aldri noen venniner med seg hjem? Og denne Bjørn Stranger, slutter han aldri å gå fram og tilbake? Og nå har hun Margrethe å tenke på også, i tillegg til drakten på Steen & Strøm, hvitvasken og tiden, tiden som aldri strekker helt til. Det er disse tankene som holder henne våken. Og de munner ut i det som Maj aller helst ikke vil tenke på: Hun har ikke vært sammen med en mann siden Ewald. Skal hun leve resten av livet på samme vis?"
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6 Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
Terningkast 6 Leif Gjerstad, BOK365
Terningkast 6 Tor Hammerø, Nettavisen
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adressa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202603663
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.3 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Lars Saabye Christensen strør om seg med finslipte litterære gullkorn, spreke ordleker og overraskende assosiasjoner i denne praktfulle romanen.»

, VG Terningkast 6

«Resultatet er uansett i litteraturens øverste klasse.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Nå foreligger bind to, og den innfrir på alle måter de forventningene som forgjengeren skapte.»

, BOK365 Terningkast 6

«Det er så elegant, det er så lett og det er et slikt driv i språket hans som gjør at jeg som leser blir sittende/liggende og smile av formuleringsevnen hans. (...) Nå har vi kommet fram til slutten av 50-tallet og nedtellinga har allerede begynt til bind tre i denne fantastiske delen av Lars Saabye Christensens enorme forfatterskap. Kan noen der ute være så snill å fortelle en av Norges-historiens største forfattere at vi vil ha mange flere bind? Jeg vil være med disse personene og dette miljøet hele veien - uansett hvordan det ender.»

, Nettavisen Terningkast 6

«Oppfølgeren til suksessboka «Byens spor» viser igjen hvor begavet Lars Saabye Christensen er som roman-poet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Så morsomt, så sårt, så spennende som bare Lars Saabye Christensen på sitt beste kan være.»

, Adressa Terningkast 5

«Lars Saabye Christensen ser ut til å ha funnet frem det lille ekstra - en ungdommelig energi som gjenspeiler seg i språket, rytmen og billedbruken, og som løfter trilogien et hakk fra forrige roman.»

, Aftenposten

«Sterk avslutning på 'Byens spor' (...) Det vibrerer eit spesielt lys over 'Skyggeboken'.»

, Bergens Tidende