Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Byens spor

skyggeboken

«Med 'Skyggeboken' har Lars Saabye Christensen fullført sin trilogi på en måte som sikrer at 'Byens spor' vil bli stående som et hovedverk i den snart 66-årige Oslo-mannens forfatterskap.»

BOK365

Byens spor vil bli stående som et av Lars Saabye Christensens hovedverker. Med Skyggeboken kunne han knapt ha skapt en vakrere oppsummering av sitt eget forfatterskap! Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

En fortelling som setter spor


'Skyggeboken' er blitt en medrivende avslutning på et storslått verk skrevet av en forfatter hardt rammet av sykdom, og som gjør opp status over liv og livsverk. 


«Min første cellegiftkur: jeg sitter i en elektrisk lenestol på avdeling for blodsykdommer, Ullevål. Sonden er festet til underarmen, posen med den blanke væsken henger i et stativ som har hjul. Jeg kan altså ta meg en runde, hvis jeg ønsker det. Jeg ønsker ikke det.»


«Livet er den tiden det tar å dø»


I Byens spor. Skyggeboken er det en ny Lars Saabye Christensen vi møter. Under arbeidet med romanverket ble han rammet av kreft og gjennomgikk cellegiftbehandling mens han skrev. Situasjonen han var i, har gjort at Skyggeboken ikke bare er blitt en storslått avslutning på verket om Maj Kristoffersen og hennes familie i etterkrigstidens Oslo, den er også blitt et tankevekkende tilbakeblikk på et levd liv, og ikke minst på et av våre fremste forfatterskap. 


Ved flere anledninger gjennom teksten opplever vi at forfatteren kommer til syne med sine egne refleksjoner rundt sykdomsforløpet og egne reaksjoner på dette. Og mens romanens hovedpersoner beveger seg gjennom Saabyes univers, er det nærmest umulig å ikke støte på personer og hendelser vi kjenner fra tidligere bøker hos Saabye Christensen. Nær sagt umerkelig krysser de hverandres spor, og bli ikke overrasket om det også dukker opp fire gutter ved navn Kim, Gunnar, Sebastian og Ola, bedre kjent som The Beatles. De har alle levd sitt liv i denne byen, og de hører alle sammen hjemme i denne byens spor. 


Byens lyder
Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss? Sentralt i Byens spor står Maj Kristoffersen og hennes familie, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i, men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Og selvsagt kvinnene i Røde Kors, som utgjorde Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. 


Majs barn er blitt voksne, og tidene forandrer seg. De skal alle over i en ny livsfase. Håp og drømmer får brynt seg på en verden som ikke lenger går på skinner. Voksesmertene preger dem når nye dører åpner seg og de gamle lukkes. Og som mor blir det nye prøvelser for Maj når de unge gjør sine mer eller mindre veloverveide valg i en periode preget av studentopprør og EEC-kamp. Men som Byens spor har vist oss tidligere, denne byen er vokst fram takket være sterke kvinner som har gått foran, det er neppe noen grunn til at det skal endre seg med neste generasjon ... 


Skyggeboken er ikke bare et tilbakeblikk på en tid og verdier som ikke kommer tilbake, den byr også på en god del dramatikk i situasjoner som er like aktuelle i dag som ved overgangen fra 1960-tall til 70-tall. Vi røper ikke her hvem som gjør hva eller hvem som blir utsatt for noe når vi sier at det handler om alt fra voldtekt og abort til mental helse og ensomhet, og disse temaene behandles med den respekten de krever og fortjener. 


Hvem er vi som bor i dette landet?
Lars Saabye Christensen har lagt øret inntil byen og lyttet til dens spor. Med finstemt følsomhet avlytter han hver enkelt rille. Han ser lyset kaste skygger den ene veien når sola går ned over byen som en gang var, og den andre veien når sola står opp over en by som våkner til en ny tid. Uvegerlig reiser spørsmålet seg: Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden - og hvem vi vil være?


Skyggeboken er en medrivende, storslått og tankevekkende avslutning på trilogien Byens spor


 

Medlemsvurdering:
Egentlig ikke en bok- leser, men denne forfatteren bare koser jeg meg med

Ellen Hermansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
542
ISBN
9788202588762
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 14 cm
Nr
8147973
Serie
Byens spor 3

Utdrag

Om Byens spor 1 og 2

Byens spor. Ewald og Maj (bok 1)

Bok 1, Ewald og Maj

 

«Meget rørende og inntagende historiefortelling.»

 Nordjyske

«Etterlatte notatbøker blir til stor litteratur.»

 Berlingske Tidende

«En utgivelse, som ånder av kvalitet fra ende til annen (...) Legger grunnlaget til en praktfull trilogi.»  

Politiken


«Én av Nordens aller største forfattere, en historieforteller av Guds nåde.»

Information


«Lars Saabye Christensen skriver så du jevnt humrer, av og til ler høyt. Men den karakteristiske sårheten er sterkt nærværende både i og mellom linjene. Enda mer enn før.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast 5

«[...] et portrett formulert med den poetiske melankoli som kjennetegner Saabye Christensen på sitt aller beste.» 

Cathrine Krøger, Dagbladet, terningkast 5

«Men her viser Saabye Christensen også for alvor klo som forfatter. Både i disse referatene, men kanskje først og fremst i de meningsladede replikkvekslingene menneskene imellom, dirrer det en helt særegen språklig musikalitet fra en av våre fremste litterære impresjonister.»

 Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 5

«En fortelling som når langt inn i hjerterøttene. Varme, sympati og evne til å leve med er kjennetegn for denne romanen som skildrer livet i Oslo rett etter andre verdenskrig.» 

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen, terningkast 5

«Forfattaren greier å skape ein nerve i dette heilt vanlege, som gjer at det kjennest som djupt relevant å få vite kva enkefru Vik føler når ho blir invitert på restaurant av ein litt for ivrig enkemann. Slik opnar romanen opp for ei av dei edlaste sidene ved skjønnlitteraturen: nemleg vår evne til å leve oss inn i og føle med andre menneske. Alle har sitt å stri med, ikkje minst Jesper som eg er nokså sikker på å møte att i ei anna bok.»

«Her er han på sitt beste. Måtte han bli verande her framover.»

Marta Norheim, NRK

«Byens spor er på mange måter det leserne vil ha. (...) Kombinert med Lars Saabye Christensens helt særegne grep kan dette bli en gjenganger i 'På nattbordet' i lang tid.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Når ein blir dratt inn i kvardagslivet til personane og fengsla av gleder og sorger og små og store utfordringar, er det godt å vite at dette er første band i ein trilogi. Vi skal tilbake dit om ei stund.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

«At Saabye Christensen igjen legger en roman hit, gjør at vi føler oss hjemme; som om man hopper inn i fortsettelsen av ett, stort verk. Nå har Saabye Christensen skrevet så mye, og så variert, at det ikke er hele historien om hans forfatterskap. Men når han enda en gang skriver fra dette geografiske området i byen, i det hullet han har boret i så mange ganger, kommer også forventningene om at han virkelig har funnet gull.»

Kristian Hegertun, Vårt Land


«Det er et fint første bind, en roman av den typen som ikke roper høyt, men som bæres av fine personportretter og visdom forkledd som funklende gullkorn, og som igjen befester Lars Saabye Christensens stilling som Oslos fremste heimstaddikter.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Men det er jo dette han vil vise oss: alle detaljene, blikkene og gestene, alt det sanselige og menneskelige som vi går glipp av i vår tid, med blikket klistret til en Iphone. Jeg tror ikke jeg tar helt feil hvis jeg sier at fansen, den gamle kjernen, kommer til å kose seg glugg med akkurat dette perspektivet.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«Det er en begivenhet at Fagerborgs svar på Charles Dickens utgir første bind i en ny romanserie. Denne gangen er funnet av dagboka til fortellerens mor, som jobbet i Røde Kors, utgangspunkt for intrigen. Full av engasjerende skikkelser og minnerike stemninger.»

Litteraturkritiker Frederik Wandrup anbefaler i Arendals Tidende

«Her er han virkelig på hjemmebane – så vel tematisk som språklig. Romanen er å regne som en byvandring med høyt litterært og historisk innhold.»

«Det er en friskhet, en frekkhet og en lekenhet hos Saabye Christensen som nesten savner sidestykke i moderne norsk skjønnlitteratur. Han kan til og med få standardfraser og klisjeaktige vendinger til å skinne bare ved å vri litt på ordstillingen eller sette det hele inn i nye sammenhenger.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

 

 Byens spor. Maj (bok 2)

Bok 2, Maj

 

«Lars Saabye Christensen strør om seg med finslipte litterære gullkorn, spreke ordleker og overraskende assosiasjoner i denne praktfulle romanen.»

Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

«Forfatterens språk er noen ganger som poesi, andre ganger flommer det av ordrike kaskader som nærmer seg Mykle ... litteraturens øverste klasse»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen, terningkast 6

«Det er så elegant, det er så lett og det er et slikt driv i språket hans som gjør at jeg som leser blir sittende/liggende og smile av formuleringsevnen hans. (...) Nå har vi kommet fram til slutten av 50-tallet og nedtellinga har allerede begynt til bind tre i denne fantastiske delen av Lars Saabye Christensens enorme forfatterskap. Kan noen der ute være så snill å fortelle en av Norges-historiens største forfattere at vi vil ha mange flere bind? Jeg vil være med disse personene og dette miljøet hele veien - uansett hvordan det ender.» 

Tor Hammerø, Nettavisen, terningkast 6


«Det er en sår bok fylt med vemod over en tid som ble slitt mellom troen på en åpnere framtid og fellesskapets behov for sosial kontroll. Det er Lars Saabye Christensen på hjemmebane. Det er forfatteren på sitt beste.»

Leif Gjerstad, Bok365, terningkast 6

«Og jeg må bare få gjenta hvor imponert jeg igjen blir over Lars Saabye Christensen. Det er som om han bare sitter der og nærmest klimprer på tastaturet, før han med ett har improvisert fram nok en formfullendt roman i en serie jeg spår en like stor suksess som 'Halvbroren'.»

Cathrine Krøger, Dagbladet, terningkast 5

«Saabye Christensen skriver innfallsrikt og elegant, og alltid lettlest. Burlesk humor på grensen til farse balanseres mot melankolien som ligger i bunn. I starten kan man føle at boka flyter i overkant lett, men forfatteren fester etter hvert grepet så til de grader ... Er det virkelig et år til neste bok?»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, terningkast 5

«Av skjønnlitterære bøker dette året står Lars Saabye Christensens roman Byens spor for meg i en særklasse.»

Audun Mosevold, Dagen

«I en forlengelse av denne bokas kjærlig-realistiske Oslo-skildring står både bevaring og fornying som åpne muligheter for hovedstadens omsorgsfulle litterære byantikvar.»

Janneken Øverland, Klassekampen

«Eminent er et stort ord. Alligevel ligger dete ligefor, når man skal vurdere andet bind af Lars Saabye Christensens erindringsroman Byens spor.»

«Det er ikke nyt, at Lars Saabye Christensen er en på samme tid skarp og kærlig mesterfortæller. Det viste han med den nu 17 år gamle 'Halvbroderen', som hurtigt fik klassikerstatus. Den ny trilogi er allerede efter bind to godt på vej ind i samme liga.»

Birte Weiss, Weekendavisen

«Læseren følger åndeløst med ind under huden på romanpersonerne, man hører, hvad de hører, ser, hvad de ser, mens fortidens Oslo rejser sig af tågen med sin tidsånd af små butikker og begivenheder, beskedenhed og knuste drømme.»

«Vi ser frem til tredje del af Oslo-trilogien. Det bliver svært at vente.»

Marie Louise Kjølbye, Information

«Byens spor er en af de mest dragende, intime og nære fortællinger, jeg har læst.»

Iben Tandgaard, Kristeligt Dagblad

 

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med 'Skyggeboken' har Lars Saabye Christensen fullført sin trilogi på en måte som sikrer at 'Byens spor' vil bli stående som et hovedverk i den snart 66-årige Oslo-mannens forfatterskap.»

Leif Gjerstad, BOK365

«'Skyggeboken' er en emosjonell berg- og dalbane å lese - og en engasjerende og tett befolket avslutning på en trilogi som vil bli stående som et høydepunkt i forfatterskapet.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Det er gripende, i passasjer glitrende. Og du skal ha et lesehjerte av stål for ikke å bli dypt beveget ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Saabye på sitt sterkeste»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Lars Saabye Christensen lager varmende mimrelitteratur, med mange språklige godbiter.»

Mari Grydeland, Aftenposten

« ... et bevegende mesterverk som samtaler med et stort forfatterskap, med sviket og kjærligheten og med døden.» (...) « Skyggeboken, avslutningsbindet i Lars Saabye Christensens trilogi «Byens spor», er ikke bare omfangsrik, original, ambisiøs, mangfoldig. Den er intim og gripende, båret av et eksistensielt alvor, en personlighetens tyngde, som enda engang illustrerer dikterens kunstneriske credo (...)»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Forfatteren serverer metaforer og bilder som får leseren til å juble.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Lars Saabye Christensen tillet seg både sidespor og sidesprang i siste roman av Oslo-trilogien Byens spor. Dette dyttar trebindsverket litt ut av vater. Akkurat det som skulle til for å gjere trilogien nødvendig.Ja, nødvendig.»

Marta Norheim, NRK

«Lars Saabye Christensens innblanding i egen roman gjer sterkt inntrykk. [...] Begeistringa mi handlar elles om den tidskolorittmetta handlinga, og om personane Christensen nok ein gong gjer levande for meg. Det handlar om klassiske, vakre Christensen-formuleringar [...]»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Byens spor er et monumentalt minnesmerke over fortid og samtid.» «Det fungerer, alt sammen. Byens spor - Skyggeboken er en strålende avslutning på trilogien om Oslo og Norge i tiårene etter krigen.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Kunders vurdering

M
May Kvissellien – 20.09.2023

– Et spennende, velskrevet mesterverk!!

S
Sir Odal – 05.09.2021

– Likte boka godt - likte hele serien.

M
Mai-Britt Nesterud – 28.07.2021

– Synes de to første var bra Den tredje er ikke min favoritt Rett og slett kjedelig

E
Ellen Hermansen – 01.06.2021

– Egentlig ikke en bok- leser, men denne forfatteren bare koser jeg meg med

O
Ole Grebstad – 25.08.2020

– Fin bok der man som leser ikke vet hva som vil skje. Gode personbeskrivelser. Vemodig og innsiktsfull bok.

S
Svein Melgaard – 15.08.2020

– Triologien Byens Spor er desidert det kjedeligste og mest uinteressante jeg har lest på mange år. I siste bind - Skyggeboken - blander Saabye Christensen til og med inn sitt eget liv i dag - midt i teksten og flere siden. Dette er jo helt tullete. Det er ubegripelig at han har fått bare terningkast 5 og 6 på dette. Tror det er pga av at han er en kjent forfatter. Nei, dette er bortkastet tid å lese. Jeg gir under tvil terningkast 1 .

A
Anne-Lynn – 15.08.2020

– Skyggeboken

K
Knut Gorset – 23.07.2020

– Noe av det bedre fra Saabye Christensen . En sann fornøyelse å lese boka.

B
Berit Svarva – 22.07.2020

– antar den er bra, ikke lest enda

O
Ole K. Strømme – 21.07.2020

– Byens spor

S
Siri Bløtekjær – 21.07.2020

– En sann fryd å lese lars Saabye Christensen, med hans unike evne til å skildre karakterer, relasjoner og miljøer.

K
Karin Wiik – 21.07.2020

– Denne boka er helt fascinerende, Lars Saabye Christensen fortsatt favorittforfatter. Uansett hvor underlige historiene er så framstår de som opplevd virkelighet!

B
Berit Svarva – 23.06.2020

– Ikke lest enda......

I
Inrid Yrvin – 10.05.2020

– Meget leseverdig.

R
ReiTan – 25.03.2020

– En stor opplevelse Skriv mer Lars Saabye Christensen

A
Anne E. – 02.01.2020

– Siste bok i trilogien er også den beste. Fortryllende språk og intense beskrivelser av personer, ikke minst vakker kjærlighet til Oslo. Vekslingen mellom historien og forfatterens egen, personlige fortelling er spennende og fungerer glimrende og elegant.

O
Ola – 10.12.2019

– En nydelig leseopplevelse!

k
kirsten madsen – 10.12.2019

– Byens spor

G
Grethe – 08.12.2019

– Skyggeboken

K
Kari – 13.11.2019

– Godt å følge May og co igjen. Nærmer meg slutten og vil ikke at det skal ta slutt. Nydelig bok.

B
Bente Wold – 12.11.2019

– Helt super!!!!!!!

R
Rigmor Mogård – 12.11.2019

– Årets beste bok i mitt utvalg fra Bokklubbene, og den beste i trilogien! Skiftningene i perspektiv, mellom romanfortelling og forfatterens egen situasjon og helsetilstand var fascinerende, ikke ødeleggende for flyten i romanen, slik jeg ville trodd på forhånd. Boken har mange litterære perler, avsnitt som inviterte til å leses om igjen.

L
Liv Ertesvåg – 12.11.2019

– Veldig bra

K
Kirsten Madsen – 12.11.2019

– Byens spor, Skyggeboken

M
Monica Øen Stokke – 12.11.2019

– En fantastisk trilogi - Beste Lars S.C kvalitet. Jeg har virkelig kost meg med bøkene

H
Harald K – 23.10.2019

– Trilogien har en stigende kurve, og dette tredje og siste bindet i 'Byens spor' slipper til menneskene rundt Jesper (som er fysisk fraværende i det meste av boka) i enda større grad. Miljøet blir bredere, menneskene tydeligere, og personlige problemer og samfunnsproblemer som er aktuelle den dag i dag, trekkes inn i handlingen, som blir relevant, ikke museal. Poesien i språket er, som alltid hos Saabye Christensen, glitrende. Her er sitatvennlige linjer på nær sagt hver side.

H
Hilde Fjeld Myrvold – 22.10.2019

– Synes forfatterens fortelling i nåtiden ble forstyrrende i begynnelsen av boka. Tok seg opp etter hvert og var en fin slutt på trilogien.

L
Lillian – 19.10.2019

– Byens spor skyggeboken

A
Anette – 16.10.2019

– En bok/historie man ikke ønsker at tar slutt, fantastisk hele triologien. Man kommer i en verden man gjerne vil bli i og man blir kjent med noen herlige personer. Må leses, anbefales på det sterkeste 😊

A
Anne – 16.10.2019

– Skyggeboken

K
Knut Ove Klettgjerde – 16.10.2019

– Skyggeboken er avsluttingen av trilogien Byens spor. Der fletter han sammen avslutningen av boken og kanskje også avslutningen av eget forfatterskap og noen innsmett av tidligere personer fra tidligere bøker. Dette gjør han på en måte som føles naturlig og riktig. Handlingen og personene trer fram som levende mennesker på godt og vondt. Han er en menneskekjenner av rang og boken er glimrende!

A
AE – 16.10.2019

– Flott avslutning

M
Merete Kletten – 16.10.2019

– Gledet meg lenge til tredje bok, og den mer enn svarte til forventningene. Enkelte setninger er som et helt dikt. Den rørte meg virkelig. Takk for opplevelsen <3

L
Liv-Toril Rovelstad – 15.10.2019

– Har lest alle bøkene i serien Byens spor. Fantastisk gode historier. Leit at dette skal være den siste.

R
Roger Magnem – 15.10.2019

– En glede å lese!

M
Matti Heinonen – 15.10.2019

– Fantastisk bok og trilogi. En av mine klare favoritter som forfatter. God fortellerevne og ekstremt god på å billedgjøre og engasjere leserne. Topp leserglede, anbefales!

G
Gry – 15.10.2019

– Jeg har ventet på denne boken og ble skuffet. Hver gang jeg var godt inne i historien om alle, hopper forfatteren ut og snakker om seg selv og sin sykdom og behandling. jeg forstår at han har det vanskelig men en god venn av meg har også myelomatose med svært alvorlige bivirkninger og han har aldri bruket så mye tid på å beskrive sitt problematiske liv med dialyser og mye mer

m
mona s. berg – 15.10.2019

– Byens Spor, Skyggeboken

S
Siri Baastad – 15.10.2019

– Trilogien Byens spor er det beste fra Saabye Christensen, ja til og med bedre en Beatles. Jeg håper virkelig ikke denne forfatteren setter endelig punktum nå.

S
Sissel Leni – 15.10.2019

– Boken er fengende og jeg blir dratt inn i boken, dens tid og personer for så å dras inn i nåtid. Jeg er litt usikker på sammenblandingen av forfatteren sine opplevelser mens han skiver boken er et pluss?

J
Jan G. Teigen – 18.09.2019

– Hele trilogien er et gedigent come-back for Lars Saabye Christensen. Her i Skyggeboken går han sømløst inn og ut av handlingen med kommentarer og anekdoter hvor han samler trådene fra sitt forfatterskap. Boken er to bøker i én. Språket er som vanlig glitrende. Forferdelig trist hvis dette skulle bli hans siste.

A
Amjelstad@live.no – 18.09.2019

– En bok jeg har storkost meg med. Er så lei meg over at den er ferdig lest. Kommer til å savne bøker fra Saabye. Han er den beste !!

Å
Åse Karin Killingberg Brørvik – 17.09.2019

– Flott triologi.

M
Margrethe Haugen – 17.09.2019

– Saabye Christensen viser igjen i sin siste boken i triologien "Byens spor" at han er av de største i norsk litteratur, om ikke i verden. Å ta med sin egen virkelige sykdomshistorie inn i det fiktive, samt får oss til å huske guttene fra "Beatles", "Bly" og "Bisettelsen", er et litterært grep som gjør boken unik.

J
J – 17.09.2019

– Byens spor. Skyggeboken.

F
Frøydis Oma Ohnstad – 17.09.2019

– Helt topp bok. Saaby Christensen er en av våre beste forfattere. Jeg klarte ikke å legge denne boka fra meg.

B
Bjørn Sandnes – 17.09.2019

– Burde hatt 6 stjerner, og det gjelder hele trilogien.

C
Cecilie Kolstad – 17.09.2019

– Byens spor

M
Magne Dahl – 17.09.2019

– Meget interessant og godt skrevet

V
Vidar Tangen – 17.09.2019

– Byens Spor

K
Kari Simonsen Langlo – 17.09.2019

– Skyggeboken

L
Liv Else Holst – 17.09.2019

– Gripende historie på alle plan, og måten forfatteren skriver seg selv inn i boka på, gir en uventet og intim leseropplevelse. Mesterlig!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 18.06.2019

– Lars Saabye Christensen er en av disse forfatterne som har vært der hele tiden. For meg begynte det hele med Beatles deretter gikk jeg bakover og leste meg opp på de tidligste titlene hans. Siden har han kommet inn i livet mitt igjen og igjen med stadig nye leseopplevelser. I disse foreløpig tre siste bøkene har han beskrevet livet i hovedstaden i årene etter krigen og framover. For Saabye Christensens lesere er dette kjent stoff fra tidligere bøker og etter hvert som handlingen i Byens spor Skyggeboken skrider fram kommer forfatteren selv også til syne og gir trofaste lesere små vink fra et mer enn 40 år langt forfatterskap. «Livet er den tiden det tar å dø» skriver Saabye Christensen i boka, under arbeidet med boka ble han selv behandlet for kreftsykdom noe som tydelig har preget ham i skrivingen. Men ikke bare fullfører han dette verket på en imponerende måte, samtidig blir denne siste romanen stående som en vakker oppsummering av hele Lars Saabye Christensens forfatterskap så langt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byens spor:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 60,-
Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 56,-

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
375,- 54,-
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 54,-

Logg inn

Handlekurv