Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Byens spor

Jesper og Trude

«Byens spor er med dette endelig kommet til veis ende. Og samlet sett vil disse fire bøkene bli stående som et høydepunkt i Lars Saabye Christensens enestående litterære verden.»

Sindre Hovdenakk, VG

Storslått fortsettelse på Byens spor-bøkene

Sentralt i fjerde bind i Byens spor står Jesper Kristoffersen og Trude Hagen. Deres skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene de lever i og alle de andre menneskene i byen. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Storslått fortsettelse på Byens spor-bøkene

Sentralt i fjerde bind i Byens spor står Jesper Kristoffersen og Trude Hagen. Deres skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene de lever i og alle de andre menneskene i byen. Fagerborg og verden krymper, tempo er skrudd opp ett hakk, det er åttitallet, det er en ny generasjon som overtar, en generasjon som har verden for sine føtter. Trikkeskinnen binder byen sammen, men fører også til steder som tar menneske ut av byen: Enten det er til Hurdal, Sverige eller Comosjøen. Hvor forskjellig drømmene deres enn er, brytes deres streben mot byen og verden.

«Vi bor i den samme byen, men byen er ikke den samme. Og når vi står foran speilet, kanskje en morgen i oktober, ser vi at det samme gjelder oss. Det er tiden. Det er bare tiden som går fra oss. Men noen må stå stille hvis andre skal måle farten. Og til tross for at ansiktet i speilet minner om en fremmed, venter noe uforanderlig dypt i oss, og det er en trøst, nå som årene og avstandene krever sitt.»

Lars Saabye Christensen har lagt øret inntil byens konkylie og lyttet til dens spor. Med finstemt følsomhet avlytter han hver enkelt rille. Han ser lyset kaste skygger den ene veien når solen går ned over byen som en gang var, og den andre veien når solen står opp over en by som våkner til en ny tid. Uvegerlig reiser spørsmålet seg: Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden - og hvem vi vil være?

Vakker, rørende og oppløftende fortsettelse på Byen spor.

Medlemsvurdering:
BRAVO!!! De viser tiden, hvordan det var å bo der, hvordan de som bodde der hadde det. Det er nestrn slik at man ønsker seg til åbo/ ha bodd på samme stedet. Christensens ansolutt beste historie. Man greier ikke å slutte og lese.

May Solberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
460
ISBN
9788202721572
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8186936
Serie
Byens spor 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Byens spor er med dette endelig kommet til veis ende. Og samlet sett vil disse fire bøkene bli stående som et høydepunkt i Lars Saabye Christensens enestående litterære verden.»

Sindre Hovdenakk, VG

«en suveren leseropplevelse!» «Det er umulig å ikke få gode følelser for de mange karakterene i «Jesper og Trude».»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Lars Saabye Christensen har skrevet en vellykket avslutning på bokserien «Byens spor».» «en klangfull avslutning på «Byens spor»-serien, der Christensen lykkes med å forvandle menneskelig svakhet til finstemt romankunst.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«(...) DU verden for en byskildring, for et portrett av Fagerborg og Oslo generelt. Og for en evne Saabye Christensens har til å fange tidsånden, på en lavmælt og treffende måte. Som småbutikkenes kamp mot kjøpesentrene. Man kjenner på atmosfæren som han framkaller gjennom sin diktning, at dette er ekte, dette er autentisk (...) Nyt denne flotte, formfullendte boken om Byens spor og har du ikke begynt på noen av dem - har du ufattelig mye å glede deg til.»

Ove Mellingen, Telemarksavisa

Kunders vurdering

T
Tone Torkildsen Didriksen – 19.09.2023

– Medlemsvurdering

A
Anne Sofie Føyn – 02.02.2022

– Jeg hadde gledet meg til siste bok av Byens spor og selv om den er godt skrevet gjør alt utenomsnakket fra fortelleren at boka blir kjedelig, ufengslende og tung å komme igjennom dessverre!

T
Turid Borgen – 19.10.2021

– Fint å knytte den nye historien sammen med de foregående. Interessant å følge personene. Interessant at historiene er fra områder i Oslo, som jeg kjenner litt til. Ser det for meg, når jeg leser.

A
Aud Elisabeth Salen – 13.10.2021

– Fortellingen er som vanlig god fra denne forfatteren, men, og det er et stort men; i denne boken har fortelleren fått for mye plass. Til tider forsvinner historien i alt det fortelleren vil si. Avslutningen med et kapittel for hver person gav håp om om avrunding og verdig avslutning for hver enkelt av disse menneskene som vi er blitt så godt kjent med gjennom 4 bøker, men også her ble det litt rotete. Jeg hadde nok forventet mer og bedre av en forfatter jeg har lest det meste fra og alltid satt pris på. Likevel er det en leseverdig bok, om enn noe rotete.

E
E.M.H. – 06.10.2021

– Byens spor. Jesper og Trude.

K
Karen Rimstad – 04.10.2021

– De to første bøkene var veldig gode. Nr tre ikke fullt så god, og den siste var rett og slett en stor skuffelse.

R
Randi Dolven – 23.09.2021

– Fine bøker, men ikke full skår på de to siste av de fire bøkene

M
Mari – 22.09.2021

– Nydelig fortsettelse

M
May Solberg – 22.09.2021

– BRAVO!!! De viser tiden, hvordan det var å bo der, hvordan de som bodde der hadde det. Det er nestrn slik at man ønsker seg til åbo/ ha bodd på samme stedet. Christensens ansolutt beste historie. Man greier ikke å slutte og lese.

V
Vivi E – 22.09.2021

– Byens spor Jesper og Trude

E
Ellinor – 21.09.2021

– Jeg anbefaler denne, han skriver bare så bra. For meg, som er fra Oslo, og delvis vokst opp i de samme deler av byen, omtrent samtidig med bokens personer, er den så "kjent" å lese. Jeg koser meg gjennom hele boken, rett og slett! Personene er levende og situasjonene er virkelige og ikke oppdiktede. Håper virkelig han kommer med en bok nr.5 , jeg føler at det er "plass til" det.

L
Lise Rustad – 21.09.2021

– Byens spor Jesper og Trude

M
Monica Stokke – 21.09.2021

– En meget leseverdig avslutning på Byens spor. Gjenkjennelig godt beskrevet 80 tall.

M
Mai Sonja Wesche Iversen – 21.09.2021

– I denne boka får vi en slutt; lukket noen kapitler og tatt farvel med noen av de viktigste personene. Underlig, vemodig og trist, men også relevant for en senior som har bodd hele livet i en by i forandring. Ikke alle omfavner det moderne. Men det må gå, på et vis.

G
Grethe – 21.09.2021

– Denne boken har ikke fenget meg slik de tre forrige bøkene. Jeg måtte « legge» den fra meg, for så å ta den igjen senere.

S
Sigurd Ødegaard – 21.09.2021

– Lars Saabye Christensens siste bok om om de ulike medlemmene i familien Kristoffersen og deres bekjente er en vakker og velskrevet roman der vemod og humor går hånd i hånd. Som leser blir vi trukket inn i relasjoner mellom personer som fascinerer og interesserer oss. Forfatterens språk og bildebruk tar oss med på en spennende leseopplevelse, og vi "lever med" blant personene i fiksjonen. At forfatteren enkelte ganger blander seg inn som forteller, gjør oss delaktige i fortellinga.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.07.2021

– Vi trodde han hadde avrundet fortellingen om familien Kristoffersen og byen deres. Byen vår, ikke minst Saabye Christensens by. Det er noe helt spesielt med disse bøkene som ikke bare forteller familien Kristoffersens historie, men like mye vår felles historie. Om vi bor i denne byen er underordnet. Det er fortellingen om hovedstaden i et land som aldri skal bli det samme. I de første bøkene skildret Saabye Christensen hvordan byen og dens innbyggere reiste seg etter krigsårene, så kom tiden med vekst, optimisme og ungdomsopprør. Nå er tiden kommet til åtti-tallet. Ikke det grelle fargerike åttitallet med jappetid og rikdom, men det virkelige åtti-tallet. Et tiår som mange andre, som sakte endrer livene våre slik de hele tiden endres skritt for skritt generasjon for generasjon. Med ett er byen blitt en annen by enn det en gang var. Men sporene etter de som har gått foran viser vei.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byens spor:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv