Året i skogen

en mikroekspedisjon

; Torbjørn Ekelund (Fotograf)


Tolv Måneder, fire årstider, en kontormann og hans ryggsekk.


Da han var 12 år gammel, ville han bli en berømt ekspedisjonist, en hard og ordløs type, den første som satte sine føtter på en hvit flekk på kartet. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka


Tolv Måneder, fire årstider, en kontormann og hans ryggsekk.


Da han var 12 år gammel, ville han bli en berømt ekspedisjonist, en hard og ordløs type, den første som satte sine føtter på en hvit flekk på kartet. 30 år senere innså Torbjørn Ekelund at drømmen aldri ville gå i oppfyllelse. Han hadde ikke motet. Dessuten var det ingen hvite flekker igjen å oppdage.


Men naturen var der fortsatt.


Han bestemte seg for å realisere drømmen, men i et mindre format. Han pakket sekken og tilbrakte tolv ensomme netter i skogen, en i hver av årets måneder. Resultatet ble mikroekspedisjonen Året i skogen.


Året i skogen er de store ekspedisjonenes antitese. Her er ingen sult og nød, ingen farlige rovdyr, ingen kamper på liv og død. Det handler om det norske natursynet og våre forestillinger om friluftsliv. Det handler om årstidenes skiftninger, om den nære naturen og om hvor lite som skal til for å oppleve et eventyr. Men først og fremst handler det om en manns forsøk på å gjenoppdage den skogen han tilbrakte så mye tid i da han var barn.


De store ekspedisjonenes tid er over. Nå er det de små som gjelder.


«... en perle av en bok ...» NRK


«Befriende ujålete med befriende små observasjoner i et befriende lavt tempo om ubefriende hverdager det er mast av." Tom Stalsberg, Dagbladet


«Ekelund er en sann inspirasjon til alle oss som sliter med tidsklemme og skulle ønske vi var mer i naturen.» NRK


Året i skogen er også utgitt i Tyskland.Fakta

Bla i boka