Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kortreist

70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer

Å våkne under åpen himmel er en herlig opplevelse du bør unne deg – ofte. Denne boka sprudler av entusiasme for kortreiste turer med hengekøye. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Naturen er en attraksjon som er åpen hver dag, døgnet rundt. Den er attpåtil gratis og gir bedre helse på alle vis. Så hvorfor ikke bruke mer tid ute? For TV -seriene kan du jo se når som helst. Pakk en lett sekk og dra på overnattingstur på en hverdag selv om du skal jobbe dagen etter. Stine og Hege Schultz Heireng er hengekøye-entusiaster og gir deg med denne boka et realt puff i riktig retning. Men utgangspunkt i Norges 15 største byer eller tettsteder har de tatt en rekke turer som de mener er spesielt fine, hengt opp køya si og sovet under åpen himmel.

Nødvendig, nyttig og nytelse
Først pakker du det som er absolutt nødvendig, deretter nyttige ting, og har du plass til mer i sekken, kan du være litt råflott, foreslår tursøstrene. Turen blir jo mye mer hyggelig hvis man kan kose seg med god mat og drikke. De foreslår at man setter seg mål, som for eksempel en natt alene, en natt med -10˚C eller en natt i naturen med nye venner (bruk sosiale medier). Skal du kjøpe deg en hengekøye, er det mye å velge blant, fra de helt enkle og lette køyene til rene telt som kan festet i trærne. Intet unntak her, altså, når det gjelder utstyrsprodusentenes stadige trang til produktutvikling. Men du trenger jo ikke noe veldig avansert, altså. En køye som er litt bred, gir imidlertid bedre plass til liggeunderlag som er nødvendig når det er kjølig, så tenk i hvert fall på dette når du kjøper.

Bli fristet – uansett hvor du bor
Er du i Arendal, foreslår søstrene turer til Uglebuknuten (tipp topp hengekøyetopp), Romstrandsheia, Auglandsheia og Grundesundholmen. Er du i Fredrikstad eller Sarpsborg, kan du lese om Setertjern, Kjeøya, Vesterøy, Sølvstufossen (ser veldig spennende ut), Randholmen og Onsøyknipen. Du få vite litt om rutevalg og området, hvor lang tid det tar å ta seg fram, samt stigning og distanse. Enkle kartutsnitt er med.

Mulighetene er mange, og har man tid, kan man dra litt langt for å utforske nye områder. Kortreist er en inspirerende bok som snakker varmt om det enkle turlivet og om å bruke hverdagene til å være mer ute. Først og fremst må man kanskje bryte noen fastgrodde rutiner!

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
263
ISBN
9788205520530
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Kortreist
Format
22 x 18 cm
Nr
8144915

Om forfatterne

Hege Schultz Heiereng (f 1984) og Stine Schultz Heiereng (f.1981) ble tildelt den prestisjetunge Friluftslivprisen i 2017. Samme år vant de også prisen 'Årets Villmarking'. Tursøstrene er kjente ambassadører for det kortreiste friluftslivet og har gjestet flere TV - og radioprogrammer. I 2016 fikk de mye oppmerksomhet for turprosjektet «52 overnattingsturer på 52 uker» og ble nominert til prisen 'Årets Nye Eventyrer'. De har tidligere utgitt boka Norges beste tureventyr (2017).

Utdrag

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kortreist:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv