Det norske dialektlandskapet

innføring i studiet av dialekter

; Unn Røyneland ; John Arne Eidsmo (Illustratør)

«Det er ikke tvil om at dette er den beste læreboken vi har om norske dialekter i dag. Jeg vil på det sterkeste anbefale den til alle som skal studere norsk og nordisk, og som generelt er interessert i norske dialekter. Den egner seg også ypperlig som oppfriskning til norsklærere, og i tillegg til å være en oppfriskning bidrar den også med ny kunnskap om hvordan norske dialekter er i endring. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere forfatterne på det varmeste med en imponerende bok.»

, Norsklæreren 4/2012
Boka gir en oversikt over det tradisjonelle norske dialektlandskapet, men legger samtidig stor vekt på endringene dette landskapet har gått gjennom de siste tiårene. Resultater fra nyere forskning rundt om i landet blir trukket inn, og framstillingen gir slik en situasjonsrapport over dialektenes stilling i dag, på begynnelsen av 2000-tallet. Les mer
Vår pris
429,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback
Paperback
Vår pris: 429,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Boka gir en oversikt over det tradisjonelle norske dialektlandskapet, men legger samtidig stor vekt på endringene dette landskapet har gått gjennom de siste tiårene. Resultater fra nyere forskning rundt om i landet blir trukket inn, og framstillingen gir slik en situasjonsrapport over dialektenes stilling i dag, på begynnelsen av 2000-tallet. I tillegg diskuterer forfatterne hvordan en kan tolke de endringene som pågår. Framstillingen trekker veksler på både klassisk dialektologi og nyere sosiolingvistikk, og har også med en faghistorisk orientering om disse to tradisjonene innenfor talemålsforskningen. Boka inneholder dialektkart og nye dialekteksempler.Det norske dialektlandskapet er aktuell for studenter i nordistikk og norsk i grunnskolelærerutdanningen, og for andre som ønsker å studere det norske dialektlandskapet.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål Norsk Nynorsk
Sider: 200
ISBN: 9788202349417
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger