Språkets løse fugler

en røff guide til faste uttrykk og utslitte fraser

Hvorfor sier vi ‘vekk som en sviske’, at noen er ‘hel ved’ eller at noe er ‘den nakne sannhet’? Det, og mye mer, får du vite i Språkets løse fugler! Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Er du en løs kanon som har lik i lasten er det kanskje best å legge inn årene før du blir tatt på sengen og det går ad undas. Hvis du ikke har noen kort i ermet, da – kanskje det er mulig å reise kjerringa? La ikke de artige historiene bak språkuttrykkene våre gå deg hus forbi!

Språkets fortellinger
Språkentusiast Hans Andreas Tvedt har latt det gå sport i å samle sine favorittuttrykk fra det norske språket. Spennvidden i Språkets løse fugler er fra gammelt til nytt, fra dagligtale til litterært. Uttrykket ‘løse fugler’ får du selvsagt forklaring på sammen med et solid knippe språklige bilder og talemåter vi har fått inn med morsmelken.

Hvert uttrykk har sin egen historie, og forfatteren forteller om opprinnelsen rikelig krydret med anekdoter og muntre betraktninger i tillegg til litterære eksempler for når uttrykket opprinnelig ble tatt i bruk.

Hvor kommer det fra?
Her får du vite hvorfor det heter seg at ‘alle har et søskenbarn på Gjøvik’, at man av og til må ‘svelge kameler’, at noen er ‘mutters alene’, ‘hel ved’ eller at de ‘driter på draget’, ‘maler fanden på veggen’ og ‘glimrer med sitt fravær’. Og hvorfor i all verden heter det ‘ramaskrik’ og at ‘pipen skal få en annen lyd’?

Bla i boka og les noe du fester deg ved, slå opp på et uttrykk du lurer spesielt på eller les den fra perm til perm. Morsomme, gamle illustrasjoner ledsager uttrykkene. En lekkerbisken for språkinteresserte!

Fakta

Om forfatteren

Hans Andreas Tvedt (f. 1973) er født og oppvokst i Oslo. Han arbeider som forlagsredaktør for fagbøker, og har samlet på og undersøkt språklige vendinger og metaforer i mange år.

Bla i boka