Under dronene

dagbok fra Gaza

; Vibeke Harper (Oversetter)

«Saif skriver skildrende, lidenskapelig, lettflytende og innimellom poetisk. Han forteller om vanlige folk og holder seg unna politikken. 'Hvorfor risikerte jeg livet hver eneste dag ved å gå fram og tilbake til internettkafeen, bare for å skrive disse sidene?' spør forfatteren seg i bokas etterord. Vi kan svare at det er fordi det gir oss lesere et innblikk i hvordan helt vanlige mennesker opplever en brutal krig.»

, Dagbladet Terningkast 5
Søndag 6. juli 2014 lanserer Israel en større militæroperasjon, «Protective Edge». Målet er «å stoppe palestinske raketter, ødelegge tunneler i Israel, og ramme Hamas' lederskap hardt». Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Søndag 6. juli 2014 lanserer Israel en større militæroperasjon, «Protective Edge». Målet er «å stoppe palestinske raketter, ødelegge tunneler i Israel, og ramme Hamas' lederskap hardt». 

Forfatteren Atef Abu Saif sitter i en blå sofa i leiligheten sin i Jabalia, nord for Gaza by. I lyset fra rakettilden skriver han dagbok: om lengsel og frykt for døden, om kjærligheten til den smale stripen land inneklemt mellom mur og hav, om håp og menneskelig mot. Og han gjør som de fleste andre ville ha gjort når en militærmakt angriper. Han beskytter barna sine og sin elskede, og håper at de alle er i live den dagen bombene slutter å falle. I løpet av de femti dagene det israelske angrepet på Gazastripen varer, blir 2131 palestinere drept, av disse over 500 barn. 10 100 blir skadet, av disse er 3374 barn. 

Forord ved Odd Karsten Tveit. 

 

Fakta