Dyreliv i fjæra - 
   Per Johannessen
  
   Stein Mortensen
  
   Erling Svensen
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon
 • relatert illustrasjon

Dyreliv i fjæra

; Stein Mortensen (Illustratør) ; Erling Svensen (Fotograf)

Her er guiden som gir deg full oversikt over dyrelivet i fjæra. En uunnværlig bruksbok for alle som trives ved og i det salte element. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vi har et rikt dyreliv i strandsonen, og det er store variasjoner alt etter hvor i landet du befinner deg. Tidevannsforskjellene er store mellom nord og sør, temperaturene varierer mye samt tilførsel av ferskvann. Dette gir ulike livsvilkår og ulik flora og fauna. Med denne guiden kan du lett slå opp og finne fram til arter av stor og smått, fra svamper til nesledyr, børstemarker, nakensnegler, sjøstjerner og fisk. Dette er boka for alle som ferdes på tur langs vår langstrakte kyst – og den perfekte boka for alle som har hytte ved sjøen.

Spennende oppdagelser i fjæra
En rusletur langs kysten gir ro i sinnet. Og å studere levende organismer i strandkanten er en interessant syssel for store og små. Ønsker du å gå litt grundig til verks, er det viktig å studere tidevannstabellen først. Når det er fløende sjø følger mange arter inn mot land, og de trekker seg tilbake når sjøen fjærer. Blant disse er flere arter av krepsdyr og enkelte arter av fisk. Ta deg en tur når det er lavt vann, ha med kamera og notisblokk, forslår forfatterne. En lupe lar deg se små detaljer og gir innsikt i en ny og spennende verden. Det er utrolig mange rare og spennende livsformer som er vel verdt å kjenne til.

Praktisk og oversiktlig
Boka går igjennom arter systematisk og starter med de meste primitive, nemlig svamp, en gruppe dyr med få arter å finne på grunt vann. De er for øvrig vanskelig å artsbestemme, men du får i hvert fall kunnskap om hvordan en svamp kan se ut. Nesledyr er imidlertid en gruppe alle badeengler kjenner. I hvert fall brennmanet og glassmanet. Men det fins andre, og svært vakre, arter som er vel verdt å lære seg. Nesledyra inkludere også koraller, sjøanemoner og sjøfjær. Videre kan du lese om havedderkopper, bløtdyr og hesteskoormer. Sistnevnte er ikke så lett å få øye på. Det er derimot pigghudene som omfatter en rekke arter av sjøsjerner.

Forfatterne har lagt vekt på detaljerte presentasjoner og gode bilder gjennom hele boka. Erling Svensen er dreven undervannsfotograf og Per Johannessen er marinbiolog. Her er små og store, uanselige og spektakulære skapninger. Flatormer er sikkert ikke noe vi oppdager uten å være litt oppmerksomme, mens fjære-sjøroser er hakket mer spektakulære og fanger oppmerksomheten lett.

Her er svamper, nesledyr, ribbemaneter, flatormer, slimormer, priapulider, leddormer, krepsdyr, pigghuder og representanter for mange flere grupper. Du finner også litt om tang og tare. Totalt er 350 arter beskrevet. Dyreliv i fjæra hører hjemme i enhver hytte ved sjøen eller i båten og er ikke større enn at den fint kan tas med i tursekken.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kom forlag
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 384
ISBN: 9788293191421
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
Nr: 8100586
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

PER JOHANNESSEN er marinbiolog. i 30 år har han ledet oppdragsforskning innen miljørelaterte problemstillinger, og artsbestemmelse av marine dyr har vært sentralt i hans arbeid. Han er opptatt av å formidle kunnskap og har tatt mange turer i fjæra med skolebarn, studenter og andre.

ERLING SVENSEN er dykker og undervannsfotograf og har levert bilder til en rekke publikasjoner. Han har også tatt bilder til fl ere bøker om marine miljøer.