Den danske borgerkrig 2018-24 - Kaspar Colling Nielsen

Den danske borgerkrig 2018-24

; Thorbjørn Harr (Oppleser) ; Kyrre Andreassen (Oversetter)

«Førsteklasses gammel dansk! Samtidsdiagnose og fremtidsfabel. Krigsdystopi og sexorgier. Denne danske romanen har det aller meste. ... Det er en bok så velskrevet at jeg blir glad, med et refleksjonsnivå himmelhøyt over det aller meste av dagens samtidslitteratur for øvrig.»

, VG Terningkast 6
Mellom 2018 og 2024 var det borgerkrig i Danmark. Kamper utspilte seg på Rådhusplassen, politikere ble halshugget på åpen gate og bankfolk var jaget vilt. Borgerkrigen ble opplevd av en 25-årig mann som 450 år senere ser tilbake på et langt liv. Les mer
Vår pris
299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Mellom 2018 og 2024 var det borgerkrig i Danmark. Kamper utspilte seg på Rådhusplassen, politikere ble halshugget på åpen gate og bankfolk var jaget vilt. Borgerkrigen ble opplevd av en 25-årig mann som 450 år senere ser tilbake på et langt liv. Den gamle rikmannen blir holdt i live av et avansert stamcelleprogram. Han forteller om den skjelsettende perioden av sitt liv til sin beste venn, Geoff, en 350 år gammel border collie som har utviklet evnen til å reflektere og snakke. Den gamle rikmannen lever et dekadent og avsondret liv med sine rike venner. De leser dikt, har sexorgier og forteller hverandre historier som vikler seg inn og ut av den gjennomgående borgerkrigsfortellingen. Rikmannen angrer på visse valg han tok under krigen, spesielt i forhold til sitt livs kjærlighet, opprøreren Leonora. Selv mange hundre år senere kan han ikke glemme de sterke følelsene han hadde i denne intense perioden i Danmark og Europas historie. Med det som bakgrunn utfolder det seg en fortelling om hvordan den økonomiske krisen fikk frem det verste i alminnelige folk og hvordan samfunnet endret seg i takt med at krisen grep om seg.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet
Terningkast 6 Jes Stein Pedersen, Politiken
Terningkast 5 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 393 Min.
ISBN: 9788202593391
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Den danske borgerkrig 2018-24
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Førsteklasses gammel dansk! Samtidsdiagnose og fremtidsfabel. Krigsdystopi og sexorgier. Denne danske romanen har det aller meste. ... Det er en bok så velskrevet at jeg blir glad, med et refleksjonsnivå himmelhøyt over det aller meste av dagens samtidslitteratur for øvrig.»

, VG Terningkast 6

«Den er brutal og humoristisk, og svært velskrevet. Dessuten er den kort og konsentrert. Også her skiller forfatteren seg fordelaktig ut.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Årets hittil villeste danske roman. En ustyrlig, intelligent og fullstendig frika fortelling som sprenger seg vei gjennom alle hindre for å nå fram til det som gjelder: å tenne et bål av begeistring i hodet på sin leser.»

, Politiken Terningkast 6

«Det er en bok - ikke minst - om dyr som kan være menneskelige, og om mennesker som kan være dyriske. Det er dessuten en bok om krig og fred, om en kjærlighet som aldri vil dø, om sex som makt og om at livet er meningen med døden, ikke omvendt. Og kanskje er det mer enn det, men det er allerede nok, og det er godt nok. Minst.»

Berlingske Tidende

«Rått om klassekamp og sammenbrudd»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Refleksjonene omkring volden, krigen og menneskenaturen er kanskje romanens sterkeste beholdning. Innimellom er her også små kursiverte, symboltunge og ofte fullstendig absurde fortellinger som forsterker den tematiske kjernen i verket, f.eks. om en jødisk familie på flukt som gjemmer seg inni en enorm kvinne. Romanen er altså fabelaktig i mer enn én forstand.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Nielsens bok er nemlig preget av en ramsalt, svart humor, som ikke blir noe lysere av at det tragikomiske gjentatte ganger sklir over i det som bare er tragisk. Slike brå skift og spenninger gjør at leseren hele tida står i fare for å sette latteren i halsen. Latter trives bedre i magen enn i halsen, men den litterære effekten er definitivt størst når den gir kvelningsfornemmelser. Og det er ment som et kompliment.»

, Klassekampen