Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den europeiske våren

«Helt nødvendig og særdeles aktuell leseopplevelse»

Kristeligt Dagblad

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende. På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende. På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. De vil kombinere det mest idylliske og ettertraktede fra den gamle verden, med de siste teknologiske nyvinninger. I denne droneovervåkede bonderomantikken flytter galleristen Stig, hans kone, hjerneforskeren Elisabeth og deres idealistiske datter, Emma og kunstneren Christian inn. Elisabeth er blitt headhuntet til forskningsteamet på Lolland takket være sine resultater med dyr, men blir foruroliget da hun får et spesielt godt forhold til den romanskrivende apen Felix. Etter en rekke terrorangrep i København, deporteres tusenvis av muslimske flyktninger fra Danmark til Afrika, og den anorektiske Emma blir en sentral figur i oppbyggingen av et parallellsamfunn som skapes i gamle Mærsk-kontainere i Mosambik. Kunstneren Christian maler degenererte mennesker som går i ett med naturen, og han henter inspirasjon fra sin purunge kjæreste Mia. Et voldelig uhell gir den desillusjonerte galleristen Stig mulighet til å forløse et kunstverk som etter hans oppfatning vil kunne sette en ny standard for hvilke spor kunsten kan sette i samfunnet. Men kunstverket krever sine ofre.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202632786
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Det europæiske forår

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Helt nødvendig og særdeles aktuell leseopplevelse»

Kristeligt Dagblad

«Den europeiske våren» er et på mange måter imponerende stykke romankunst (...) et overbevisende bilde av sammenbruddet av europeisk humanisme.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Kaspar Colling Nielsen er en av de mest særegne, litterære stemmene i dagens Norden» «(...)blendende satirer over en samtid i moralsk sammenbrudd.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Hylende morsom satire»

Børsen

«Provoserer og irriterer. Det er fandens god kunst»

Ekstra Bladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den europeiske våren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv