Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Gileads døtre

«Margaret Atwoods oppfølger til 'Tjenerinnens beretning' er en knallgod roman ...»

Dagbladet

"Lovet være Margaret Atwood, som med 'Gileads døtre' har levert en verdig oppfølger til en av vår tids store klassikere. (...) Den er verdt å lese for alle som likte den første boken eller har gått lei av tv-serien. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Lovet være Margaret Atwood, som med 'Gileads døtre' har levert en verdig oppfølger til en av vår tids store klassikere. (...) Den er verdt å lese for alle som likte den første boken eller har gått lei av tv-serien. Et av de sterkeste nyere eksemplene på litteraturens visjonære kraft er fullbrakt."
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG Terningkast 5

15 år etter hendelsene i Tjenerinnens beretning er maktstrukturen i Republikken Gilead like fastlåst. Men visse tegn tyder på at regimet begynner å råtne innenfra.

I denne skjebnesvangre tiden berører livene til tre vidt forskjellige kvinner seg hverandre. Staten Gilead - Margaret Atwoods fascinerende og skremmende dystopiske samfunn ¿ vises fram i all sin heslige prakt. Sammen utgjør de tre kvinnestemmene et eksplosivt kor. Gileads døtre er en knallsterk blanding av mesterlig historiefortelling og briljant samfunnsinnsikt.

"Margaret Atwoods oppfølger til 'Tjenerinnens beretning' er en knallgod roman ..."
Cathrine Krøger, Dagbladet Terningkast 5

"Lovet være. Margaret Atwood med frydefull genistrek. (...) 'Gileads døtre' [er] full av protest. Det gjør den til en mye lysere bok enn den første. I tillegg har oppfølgeren en spenningsmotor som aldri fusker."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Gi henne en nobelpris! 'Gileads døtre' er en litterær triumf som en gang for alle beviser at boken er bedre enn tv-serien."
Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

"Heldigvis er Margaret Atwood ikke bare modig. Hun er også drivende dyktig. Rett og slett klok, og smart nok til å dele sin innsikt med andre. 'Gileads døtre' er blitt en svært spennende fortelling, som stiller smarte spørsmål om makt og motstand, og - som en kanskje litt uventet bonus - peker mot en vei ut av håpløsheten."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Gileads døtre' er mest av alt en spennende bok i ordets beste forstand. Den er en fortsettelse som elegant legger seg oppå så vel originalromanen som tv-serien."
Leif Ekle, NRK Bok

Medlemsvurdering:
Og virkelig noe å tenke over vedr. menneskets fremtid. Anbefales!

Turid E.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203375309
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The testaments
Priser
Booker-prisen 2019
Serie
Gilead 2

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Margaret Atwoods oppfølger til 'Tjenerinnens beretning' er en knallgod roman ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Lovet være Margaret Atwood, som med 'Gileads døtre' har levert en verdig oppfølger til en av vår tids store klassikere. (...) Den er verdt å lese for alle som likte den første boken eller har gått lei av tv-serien. Et av de sterkeste nyere eksemplene på litteraturens visjonære kraft er fullbrakt.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Lovet være. Margaret Atwood med frydefull genistrek. (...) 'Gileads døtre' [er] full av protest. Det gjør den til en mye lysere bok enn den første. I tillegg har oppfølgeren en spenningsmotor som aldri fusker.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Gi henne en nobelpris! 'Gileads døtre' er en litterær triumf som en gang for alle beviser at boken er bedre enn tv-serien.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Heldigvis er Margaret Atwood ikke bare modig. Hun er også drivende dyktig. Rett og slett klok, og smart nok til å dele sin innsikt med andre. 'Gileads døtre' er blitt en svært spennende fortelling, som stiller smarte spørsmål om makt og motstand, og – som en kanskje litt uventet bonus – peker mot en vei ut av håpløsheten.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«'Gileads døtre' er mest av alt en spennende bok i ordets beste forstand. Den er en fortsettelse som elegant legger seg oppå så vel originalromanen som tv-serien.»

Leif Ekle, NRK Bok

«Margaret Atwood skuffer ikke med Gileads døtre.»

Vilde Imeland, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

G
Gunn Nøstdal – 01.06.2021

– Vekker i en tid da konspirasjonsteoriene florerer

T
Turid E. – 02.07.2020

– Og virkelig noe å tenke over vedr. menneskets fremtid. Anbefales!

B
Bjørnar Sæterbø – 23.06.2020

– Jeg har ikke lest den ennå. Men det har min kone. Hun gir 5 stjerner!

B
Brit – 08.06.2020

– Gileads døtre

S
Siri Bløtekjær – 29.04.2020

– For en fan av Margareth Atwood, må de bli fem stjerner! En briljant forfatter. Med tanke på bokas innhold, har jeg imidlertid problemer med å se hvordan hun kan ha holdt seg til dogmet om at alt som står skal ha skjedd i virkeligheten.

V
Vivian Dyb – 29.04.2020

– Gileads døtre

A
Anna Harris – 28.04.2020

– Spennende og velskrevet

B
Bjørg Meijer – 28.04.2020

– Veldig bra , venter på flnversjon

M
Mona B – 31.03.2020

– I denne boken får vi vite mer om hvordan samfunnet Gilead ble til, og hvordan det kvinneundertrykte samfunnet fikk blomstre som det gjorde. Snart vil barna til Offred fra førstt bok spille en avgjørende rolle for Gileads fremtid.

M
Monica Hansen – 31.03.2020

– Fantastisk historie

L
Lars Frogh – 31.03.2020

– Ingen - har ikke fått lest ennå!

M
Maja – 31.03.2020

– Bli sugd inn i et sinnsykt univers som trekker mange paralleller til religiøse organisasjoner og sekter i dagens samfunn.

W
Wenche Wangen – 31.03.2020

– Rotete. Måtte begynne på nytt flere ganger. Flere gjentagelser, nå har jeg gitt opp. Kommer ikke til å lese mer.

E
Ewa Regina Freund – 12.11.2019

– En fantastisk futuristisk fortelling basert på dagens virkelighet. En bok om undertrykkelse og kvinnekamp Les og bedøm selv. Anbefales på det sterkeste til alle bevisste kvinner.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gileads døtre:

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
229,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv