Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Nordriket

roman

«Sveen er nærmast blitt som ein nestor å rekne når det kjem til meisterlege skildringar og dramatiseringar av menneskelege relasjonar innanfor rammene av naud, desperasjon, forfall og undergang.»

Romsdals Budstikke

«Vi skal få alt til brenne.»

I ei verd som kan minne om vår eiga, blir den vesle, uavhengige staten Nordriket trua av den overlegne krigsmakta til Føderasjonen. Angrepet på Nordriket set i gang ein geriljakrig der terror og religiøs ekstremisme raskt veks fram. Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Sendes innen 1 virkedag
«Vi skal få alt til brenne.»

I ei verd som kan minne om vår eiga, blir den vesle, uavhengige staten Nordriket trua av den overlegne krigsmakta til Føderasjonen. Angrepet på Nordriket set i gang ein geriljakrig der terror og religiøs ekstremisme raskt veks fram.

Harald, sonen til den store motstandshelten i Nordriket, forvandlar seg gradvis til ein soldat alle må frykte. Søstera Ingebjørg leitar både etter ektemannen som er teken til fange av Føderasjonen, og etter ein måte å komme seg bort frå krigen på.

Men når den føderale offiseren Henok blir sendt for å knuse motstandsrørsla, blir alt kasta om på.

To ulike sivilisasjonar kolliderer og set familie, venskap og tillit på prøve - og i spel.

«Sveen er nærmast blitt som ein nestor å rekne når det kjem til meisterlege skildringar og dramatiseringar av menneskelege relasjonar innanfor rammene av naud, desperasjon, forfall og undergang.» Øystein Hauge Romsdals Budstikke (Terningkast 5)

«Nordriket er spennende og drivende helt til det siste.» Even Teistung, Vårt Land

«Nordriket er en actiondrevet bok, med nikk både til J.R.R. Tolkien og George R.R. Martin. ... fascinerende er det, og særlig språket er friskt, vekslingen mellom det vakre og det groteske. Boken kan likeså godt leses som en fantasyfortelling om Taliban. Uansett hvilken gud man tror på: dette handler om religiøs fanatisme, hvordan den oppstår og hvordan den sprer seg. ... en fascinerende og litt speisa fortelling om hva langvarig krig og konflikt gjør med et folk, og med enkeltmennesker.» Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Ved på denne måten å teikne eit vrengebilde, nærast ein karikatur, av menneskets og samtidas råskap, blir Sveens versjon av bestialitetens historie kraftfull.» Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Nordriket er skremmende virkelighetsnær. Men den er også en spennende fortelling om religiøs fanatisme, om kjærlighet og frykt.» Turid Larsen, Dagsavisen

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
260
ISBN
9788203267789
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8170967

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sveen er nærmast blitt som ein nestor å rekne når det kjem til meisterlege skildringar og dramatiseringar av menneskelege relasjonar innanfor rammene av naud, desperasjon, forfall og undergang.»

Øystein Hauge, Romsdals Budstikke

«Det som gjer Sveen til ein interessant forfattar i bok etter bok, er korleis han kombinerer tradisjonell historiefortelling med litterære eksperiment.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«'Nordriket' er en actiondrevet bok, med nikk både til J.R.R. Tolkien og George R.R. Martin. ... fascinerende er det, og særlig språket er friskt, vekslingen mellom det vakre og det groteske. Boken kan likeså godt leses som en fantasyfortelling om Taliban. Uansett hvilken gud man tror på: dette handler om religiøs fanatisme, hvordan den oppstår og hvordan den sprer seg. ... en fascinerende og litt speisa fortelling om hva langvarig krig og konflikt gjør med et folk, og med enkeltmennesker.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«'Nordriket' er spennende og drivende helt til det siste.»

Even Teistung, Vårt Land

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nordriket:

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Poppy

Kristine Getz
Innbundet 
332,- 379,-

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv