Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Eventyret

en biografi om Helge Ingstad

Et fascinerende og spenningsfylt portrett av et norsk ikon.
Få har levd et mer eventyrlig liv enn Helge Ingstad (1899-2001). Han var juristen som brøt opp og dro til Canada som pelsjeger, for aldri å se seg tilbake. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Et fascinerende og spenningsfylt portrett av et norsk ikon.
Få har levd et mer eventyrlig liv enn Helge Ingstad (1899-2001). Han var juristen som brøt opp og dro til Canada som pelsjeger, for aldri å se seg tilbake. Ingstad reiste og forsket i arktiske strøk hele livet og utviklet en dyp interesse og respekt for urbefolkningen. Eventyret omhandler Ingstads barndom og ungdomstid i Bergen, oppbruddet fra sakførerpraksisen i 1926 og årene som pelsjeger i Canada. Han var sysselmann på det norsk-okkuperte Øst-Grønland og reiste til Mexico i apacheindianernes fotspor i 1936. Ingstad fulgte sine egne drømmer og ble en av vår tids store helter. Bind 2, Sammen under Leidarstjernen. En biografi om Helge og Anne Stine Ingstadutkommer i 2010.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
299
ISBN
9788205390973
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
23 x 16 cm
Serie
Biografien om Helge Ingstad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

N
Nelly slåstuen – 20.09.2016

– En bok som er å anbefale å lese

J
Jarle – 09.01.2010

– Mange av oss Ingstad-tilhengere har sårt og lenge ventet på en biografi om denne mastodonten. Endelig var det en som tok byrden på sine skuldre, og det var Ingstads datter Benedicte. Hvorvidt dette var et taktisk valg av redaktørene, kan diskuteres. Dette første bindet av Ingstads liv virker mer som et sammendrag av Ingstads klassikere ispedd notater fra dagbøker og lignende, ikke et biografisk og kritisk verk slik som det burde ha vært. Man sitter igjen med følelsen av å ha lest korte resymeer av Ingstads utgitte bøker. Isteden skulle jeg ønske forfatteren ville gått dypere inn i hans ideologi rundt natur og kultur, og jeg føler forfatteren har hatt stor mulighet til det da hun har levd tett på Ingstad nesten hele livet sitt. I tillegg virker forfatteren avfeiende og ukritisk til visse aspekter Ingstad tok opp i tidligere tider. Det blir spennende å lese bind to når det kommer ut. Alt i alt er dette en helt grei biografi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eventyret:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv