Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mørk safari

beretningen om Henry M. Stanley

Etter flere års research bretter Tomm Kristiansen ut fortellingen om den plagede og avviste fattighusgutten John Rowlands, som under navnet Stanley blir en av verdens største oppdagelsesreisende. Vi møter en avvikende og uhyggelig personlighet. Les mer

399,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Etter flere års research bretter Tomm Kristiansen ut fortellingen om den plagede og avviste fattighusgutten John Rowlands, som under navnet Stanley blir en av verdens største oppdagelsesreisende. Vi møter en avvikende og uhyggelig personlighet. Men hans brutale galskap og vilje til å overleve fascinerer. "Mørk safari" er en rå beretning om et innadvendt menneske som snudde historien, fortalt med stor innlevelse av en kunnskapsrik Afrika-kjenner.

Medlemsvurdering:
Dette er en saftig biografi. Ikke minst interessant fordi den bringer mørke sannheter fram i lyset - sannheter som helt sprekker det bildet man har fra skoletiden, av "dr. Livingstone, formoder jeg". Vi får innsyn i Stanleys brutale slavetakning og krigføring. Dette er en utrolig spennende fortelling fra en verden vi ikke er vandt med, med en mann med jernvilje og ukuelig ambisjon i hovedrollen. Historien om Stanley er også en historie om hvordan livet var i England på denne 1800-tallet; om de politiske og ideologiske strømningene i Europa; og om imperialismen og den "imperialistiske invasjonen" av Afrika. Det denne mannen opplever, av stammekriger, kannibaler, ville og deliriske eventyr på villspor i jungelen; sykdommer og svik og overgrep, osv. osv. er utrolig. Det er få sider av denne biografien som ikke inneholder spennende og eventyrlig lesning. For alle med interesse for den imperialistiske historien og gode og spennende biografier.

Capn Space

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202731427
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

C
Capn Space – 02.10.2009

– Dette er en saftig biografi. Ikke minst interessant fordi den bringer mørke sannheter fram i lyset - sannheter som helt sprekker det bildet man har fra skoletiden, av "dr. Livingstone, formoder jeg". Vi får innsyn i Stanleys brutale slavetakning og krigføring. Dette er en utrolig spennende fortelling fra en verden vi ikke er vandt med, med en mann med jernvilje og ukuelig ambisjon i hovedrollen. Historien om Stanley er også en historie om hvordan livet var i England på denne 1800-tallet; om de politiske og ideologiske strømningene i Europa; og om imperialismen og den "imperialistiske invasjonen" av Afrika. Det denne mannen opplever, av stammekriger, kannibaler, ville og deliriske eventyr på villspor i jungelen; sykdommer og svik og overgrep, osv. osv. er utrolig. Det er få sider av denne biografien som ikke inneholder spennende og eventyrlig lesning. For alle med interesse for den imperialistiske historien og gode og spennende biografier.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mørk safari:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv