Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nansen

bind 2 : utfordreren

«Harald Dag Jølles biografiverk om Fridtjof Nansen vil uansett stå som en påle i mange år fremover.»

Sindre Hovdenakk, VG

Svært tett på vår største nasjonalhelt.

«For et eventyrlig liv som er forbi», skrev Nordahl Grieg i 1930, «det var jo ikke én stor mand som døde, det var ti.» Selv fryktet Fridtjof Nansen å ha levd forgjeves. Les mer

449,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Svært tett på vår største nasjonalhelt.

«For et eventyrlig liv som er forbi», skrev Nordahl Grieg i 1930, «det var jo ikke én stor mand som døde, det var ti.» Selv fryktet Fridtjof Nansen å ha levd forgjeves.
Aldri har du kommet nærmere denne verdensberømte nordmannen. Her får du sterke drifter, følelser og lengsler. Du møter en vanskelig far og utfordrende ektemann. En superkjendis med store beundrere, og bitre fiender. En avansert tenker med enkle politiske løsninger.
Nansen var forsvarsvenn som så nedrustning og fred som eneste redning for Europa; nasjonalisten som jobbet for internasjonalt samarbeid; polarhelten som syntes norske krav på Grønland var en forfengelighetssak. Han var en utaktisk politiker som trodde folk ville samle seg om hans idealer bare han snakket høyt nok. Samtidig talte han sitt eget borgerskap midt imot og la ned et herkulesarbeid for redde folk i det kommunistiske Russland.
«Jeg er jo indbilsk vet du, og full av selvovervurdering», skrev han i 1917, «men det er en forbannelse å ha følelsen av evner, og så ikke kunne bruke dem.» Historien om Fridtjof Nansen er også fortellingen om en frustrert vitenskapsmann som aldri fikk tid til det viktigste. For Nansen var først og fremst forskeren som søkte ned i havdypet og opp i atmosfæren for finne svar på klimaendringenes årsaker - og andre store spørsmål om kloden vår.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205547391
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Nansen 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Harald Dag Jølles biografiverk om Fridtjof Nansen vil uansett stå som en påle i mange år fremover.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Denne boken fører oss nærmere Nansen enn vi noen gang har vært.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nansen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv