Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Aldring

nye forutsetninger i en ny tid

Hva vil det si å bli eldre i dag? Og hva betyr det for samfunnet at det blir stadig flere eldre, men at de eldre også er friskere enn før?

Den aldrende kroppen gjennomgår en rekke naturgitte forandringer. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Hva vil det si å bli eldre i dag? Og hva betyr det for samfunnet at det blir stadig flere eldre, men at de eldre også er friskere enn før?

Den aldrende kroppen gjennomgår en rekke naturgitte forandringer. Eldre opplever i tillegg at kulturen påfører dem begrensninger. Allikevel opplever mange eldre at det åpnes nye muligheter som var utenkelige for bare noen tiår siden. Levealderen vår har steget, og de fleste får langt flere gode og aktive år enn tidligere generasjoner.

Fortid og nåtid kan fortelle oss mye om hvordan aldring er blitt og blir forstått og håndtert, men hvordan ser framtidens alderdom ut? Hvordan skal det aldrende mennesket, i størst mulig utstrekning, få realisert sitt ønske om et selvstendig liv og utøve sin selvråderett også inn i pensjonisttilværelsen? Dette er spørsmål som krever nytenkning, både lokalt, nasjonalt og globalt. Trolig står vi på terskelen til et helt nytt kapittel i den store fortellingen om det aldrende menneskets liv og livsutfoldelse.

Forfatterne ser i denne boken nærmere på de eldres rolle i et historisk perspektiv og i et nåtidsperspektiv. De drøfter menneskesyn, hvordan menneskets verd begrunnes og praktiseres. De ser på de eldres bidrag, både det som har økonomiske konsekvenser, og det som ikke kan regnes om i penger. Og ikke minst kaster boken lys over hvordan samfunnet har planlagt og planlegger eldreomsorgen, og hvordan dette fagfeltet blir synlig i den offentlige debatten.

Boken springer ut av SESAM, et regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling opprettet av Helse Vest i 2010 for å styrke samhandling, forskning og fagutvikling, nettverk og undervisning.

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål Dansk Flerspråklig
Sider
307
ISBN
9788230403105
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aldring:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Uro

Finn Skårderud
Paperback 
249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv