Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Beloved

Sethe, an escaped slave living in post-Civil War Ohio with her daughter and mother-in-law, is persistently haunted by the ghost of her dead baby girl. Les mer

174,-
Sendes innen 7 virkedager
Sethe, an escaped slave living in post-Civil War Ohio with her daughter and mother-in-law, is persistently haunted by the ghost of her dead baby girl.

Medlemsvurdering:
Å skrive om noe så traumatisk som slaveri, har mange utfordringer. Hvordan beskriver man det ubeskrivelige, det det ikke ord for? Morrison løser dette med å sirkle rundt og rundt, uten å gripe tak. Fortiden avsløres i fragmenter, som blir forklart senere. Språket er fysisk. Det griper tak i deg, det vil ikke slippe. Slavene har ikke tillatelse for kjærlighet, de eier ikke seg selv, sin egen kropp, sin identitet, sine barn. Slaveeierne kunne gjøre hva de ville med slavene, selge, drepe, voldta. Sethe dreper datteren fordi hun ikke vil at hun skal "skitnes til" av hvite. For henne er dette en kjærlighetshandling. Denne romanen har alt! Den er poetisk og politisk. Struktur, tema og stil danner en perfekt harmoni. Den tar opp et historisk fenomen, men er likevel allmenngyldig. Jeg har lest den utallige ganger, men oppdager likevel noe nytt hver gang. Det er uten tvil den beste romanen jeg noen gang har lest!

Siv

Detaljer

Forlag
Vintage Books USA
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
352
ISBN
9781400033416
Utgivelsesår
2008
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

S
Siv – 20.10.2006

– Å skrive om noe så traumatisk som slaveri, har mange utfordringer. Hvordan beskriver man det ubeskrivelige, det det ikke ord for? Morrison løser dette med å sirkle rundt og rundt, uten å gripe tak. Fortiden avsløres i fragmenter, som blir forklart senere. Språket er fysisk. Det griper tak i deg, det vil ikke slippe. Slavene har ikke tillatelse for kjærlighet, de eier ikke seg selv, sin egen kropp, sin identitet, sine barn. Slaveeierne kunne gjøre hva de ville med slavene, selge, drepe, voldta. Sethe dreper datteren fordi hun ikke vil at hun skal "skitnes til" av hvite. For henne er dette en kjærlighetshandling. Denne romanen har alt! Den er poetisk og politisk. Struktur, tema og stil danner en perfekt harmoni. Den tar opp et historisk fenomen, men er likevel allmenngyldig. Jeg har lest den utallige ganger, men oppdager likevel noe nytt hver gang. Det er uten tvil den beste romanen jeg noen gang har lest!

Bøker som ligner på Beloved:

Hjem

Harlan Coben
Nedlastbar lydbok 
399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Holly

Stephen King
Innbundet 
363,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv